FudbalSrbija

Gaćinović: Jedini recept je da čvrsto verujemo u ono što radimo

Početak kao horor, nastavak iz snova, posle tri uvodna poraza Novi Pazar je nanizao pet pobeda, uključujući jučerašnju na gostovanju ekipi Mladost GAT.

Pitao me je nedavno jedan novinar: ”Da li ste sanjali ovo“? Rekao sam da ne sanjam, već da živim u realnosti. Posle tri prva kola, kada smo igrali na isti ovaj način, ali nismo uzeli nijedan bod, mogao sam da budem jedan od trenera koji odlazi. Međutim, čvrsto sam verovao u svoje igrače, a oni u ono što radimo i ta vera nas je dovela do ovoga. Nijednog trenutka nije bilo euforije, ni kada smo pobeđivali Partizan, TSC, Radnički iz Niša u gostima, pa je neće biti ni sada. Euforija je dozvoljena samo u svlačionici posle utakmice i sutradan, a već prekosutra je nema. Jedini recept je da čvrsto verujemo u ono što radimo. Utakmica se dobija ponedeljkom, utorkom i sredom, a ne za vikend. Milina je sa njima raditi, momci su vredni i ovo nisam doživeo u dosadašnjoj karijeri. Poslednja dva puta smo imali doček u jedan ili u dva sata posle ponoći, po najvećoj kiši. Možda neko misli da je ovo što radimo nerealno, ali ja ne mislim tako… Smatram da je Novi Pazar sve ovo zaslužio.

Smatra Gaćinović da je utakmicu prelomio sam uvod, tačnije, rana faza.

Utakmicu je odlučilo naših furioznih prvih 30 minuta, kad smo dali dva gola. Kasnije je kontrolu igre malo preuzela Mladost GAT i poremetio nas je sjajan gol početkom drugog poluvremena. Morali smo tada da promenimo neke planove, da se malo povučemo u nisku zonu i čekamo šansu iz tranzicije. Imali smo je, pogodili i stativu, ali je moglo da se završi i 2:2.

Nema opuštanja, sledeće kolo je već za par dana.

Mislio sam da je glupa ona fraza “2:0 je naopasniji rezultat“, jer je uvek bolje 2:0 nego 1:0, ali ipak izgleda da je tačna. Na poluvremenu smo se dogovorili da igramo tako da dokrajčimo protivnika, jer smo videli da smo dominantni u tranziciji i da posebno protivnici ne mogu da isprate Majdevca. Možda sam malo više očekivao od Bojice Nikčevića, ali on je u prethodnom periodu igrao jako dobro i normalno je da odigra malo slabiji meč. Čestitam mojim momcima. Već igramo u utorak sledeću utakmicu i ne zadovoljavamo se ovim već želimo da nastavimo seriju pobeda.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet