Košarka

Garbahosa: Moja želja je da se poštuju sva takmičenja, njihove vrednosti i važnost igrača

Nekadašnji košarkaš a sada predsednik Košarkaškog saveza Španije i funkcioner FIBA u intervjuu Sportskom žurnalu govorio je o budućnosti evropske košarke.

– Videli smo da različiti putevi ne pomažu našem sportu. FIBA je uvek pokušavala da razgovara, pronađe zajedničke tačke i dogovori se. Ali, u prošlosti je to bilo teško, jer nema rezultata kad pokušavaš da pričaš, a niko ti ne odgovara… Sad je drugačije. Moja želja je da se poštuju sva takmičenja, njihove vrednosti i važnost igrača. Ako se radi zajedno, sigurno može da se nađe rešenje.

Garbahosa je uveren da ima dovoljno mogućnosti za kalendar koji bi odgovarao svima.

– Potpuno se slažem sa tim. Pristup FIBA je da zaštiti igrače, da zbog njih što više razvuče takmičenja. Zapravo, jedno leto je sada slobodno na svake četiri godine. Postoji tu još jedan veoma važan „igrač” za stolom. To su nacionalne lige. One su baza, u njima se takmiče svi timovi, države kroz te lige razvijaju igrače. Moramo da poštujemo domaća prvenstva. Upravo zato i kažem da moramo da radimo zajedno. Godina ima 365 dana. Da li zaista mislite da nema dovoljno vremena za utakmice reprezentacije, nacionalnih liga i evropskih takmičenja? Ima, samo mora da se dogovori, da svi imaju svoje vreme, a igrači bolje uslove.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet