ABAKošarka

Gordić: Funkcionisali smo kao sat, samo je kovid mogao da nas zaustavi

Iskusni plejmejker se posle godinu dana vratio u AdmiralBet ABA ligu, posle devet godina u Igokeu. U intervjuu za banjalučki ATV dotakao se velikog broja tema, podsetio i sezone kada je pandemija zaustavila Partizan na putu ka u tom trenutku dugo čekanim trofejima.

– Sezona u Partizanu koja je prekinuta zbog kovida, je godina kada smo u ekipi imali najbolje podeljene uloge. Funkionisali smo kao sat, teško da bi nas neko zaustavio do kraja. Krivo mi je što se to desilo u Partizanu, jer su titule u Partizanu nešto posebno. Računam da bismo osvojili, ne dovodi se to u pitanje.

Na prvom mestu Nemanja Gordić je zaljubljenik u košarku, njegovim putem će vrlo verovatno i sin kada dovoljno poraste.

– I sin se zaljubio u košarku, želi da ga vodim na treninge i utakmice. Još uvek je malen pa ne mogu da mu objasnim da ne sme da utrčava na teren. Moji najbolji prijatelji su iz sveta košarke. Minja Milošević mi je kum. Ne mogu da se zamislim u drugoj ulozi. Sport je mene izabrao, ja sam izabrao sport.

Najveći deo karijere proveo je u klubovima iz regiona, kaže da je iz porodičnih razloga prihvatao manje ugovore nego što bio dobio u inostranstvu.

– Mnogo sam vezan za porodicu, možda sam zato dugo igrao u ABA ligi. Za manje novaca sam ostajao ovde, ali sam dobio mnogo više na drugom polju. Za mene je bogatstvo što mogu uvek da odem i da se vidim sa roditeljima i porodicom. Upravo sa ocem i majkom najviše volim da se družim.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet