MuškaOdbojkaŽenska

Grbić: Naš mentalitet je mentalitet dokazivanja

Odbojkašice su izborile plasman na Olmpijske igre, štaviše, ciljaju medalju, s odbojkašima je već druga priča, imaće nimalo lak zadatak da to urade kroz Ligu nacija.

– Očekivanja moraju da postoje, međutim put je mnogo teži od onoga što možete da zamislite. Mislim da momci to jako dobro znaju. Prvo zato što imaju dve vrlo nezgodne reprezentacije koje su veoma blizu, pre svega Kubu. Mislim da ćemo već posle prvog turnira Lige nacija znati nešto bliže. S obzirom da sam u Svetskoj federaciji i pratim trendove, mogu reći da će ove godine plasirati se na Olimpijske igre biti ravno osvajanju olimpijskog zlata. Biće toliko teško. Što se devojaka tiče, nadam se da će se kroz Ligu nacija spremiti za Olimpijske igre jako dobro i da to bude kruna jedne generacije, što bi bilo lepo.

Dok se polako gleda ka Parizu, Vladimir Grbić u razgovoru za Sportal ističe srpski mentalitet kao nešto što bi moglo da odnese prevagu.

– Ženska i muška odbojka su dva različita sporta. Iako postoji lopta i sva su pravila ista, verujte, mentalitet, način, sve ostalo. Biće velika očekivanja i pritisak na Tijanu Bošković, jer se od nje očekuje puno. Sa druge strane kod muškaraca imamo veliki problem sa povredama, nadam se da će pre svega Luburić i Lisinac da se oporave i da će biti zdravi, da sve bude kako treba, a onda ćemo videti. Naš mentalitet je mentalitet dokazivanja. Uvek smo se dokazivali, sebi, a onda i drugima. Da postanemo najbolji bez obzira na to da li je dobra ili loša situacija. To može da bude odlučujuće kada su Olimpijske igre u pitanju. Ima puno da se igra, tri vikenda…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet