MuškaOdbojka

Grbić: Svestan sam obaveza, očekivanja

Odbojkaška legenda pred novim izazovom kao selektor Poljske.

– Svestan sam obaveza, očekivanja i naravno svega što ovaj poziv, pozicija koju pokrivam sada i zvanično, nosi. Međutim, to je za mene samo stimulans, pre svega zato što sam posle dve godine, koliko sam radio u Poljskoj, u Zaksi, sada dobio priliku i u reprezentaciji. Poznajem igrače, pristup i način rada, sve što je neophodno. A upravo sam to svoje „putovanje“ u klubu pre dve godine zaokružio na najlepši mogući način, titulom u Ligi šampiona, istorijskom. Zadovoljstvo je obostrano.

Očekivanja su najviša moguća.

– Kada dođete na takvo mesto, kao trener poljske reprezentacije i sa takvim igračima i tradicijom, nema mesta improvizaciji. I kada ste selektor Srbije podrazumeva se da sa svakog takmičenja donesete medalju. U Poljskoj tek! Neću ni da pričam. Po meni se to podrazumeva, niko nije eksplicitno rekao, podvukao. A cilj, naravno, Olimpijske igre u Parizu, spremamo ekipu za ceo taj ciklus. U međuvremenu ćemo probati da osvojimo sve turnire, a u „gradu svetlosti“, krunišemo sve.

Još uvek nije dogovoreno ko će biti deo Grbićevog stručnog štaba.

– Nismo još ništa definisali, ali treba polako da počnem da pričam sa saradnicima. Ima tu dosta stvari. Konkretno, jedan stručni štab da putuje sa mnom, drugi koji bi trebalo da ostane u Poljskoj i radi sa momcima koji nisu na takmičenju. Sve u svemu, moraćemo dosta ljudi, da tako kažem, da regrutujemo. Naravno da će najveći deo mojih saradnika da bude iz Zakse, barem se nadam. Jer i njihove obaveze diktiraju planove. Verujem da će sve biti kako treba.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet