EvroligaKK PartizanKošarkaVESTI DANA

Grbović: Partizan nema pleja, Mirotić je slagao

Goran Grbović nije zadovoljan viđenim.

Partizan ne deluje dobro u poslednje vreme. Ako izuzmemo pobedu protiv Igokee, crno-beli su vezali pet poraza i jasno je da nema previše razloga za zadovoljstvo. Jedan od onih koji je etiketirao probleme Partizana je i bivši igrač – Goran Grbović.

Jednostavno je. Nema plejmejkera i nema centra. Ako nemaš plejmejkera, nema ko da ti „vozi“, nemaš tempo. Ako nemaš centra, nemaš oko koga da skupljaš odbranu. Jednostavno je. Imaš Doužera koji je čovek košgeter, imaš Nanelija koji je all-around košgeter, imaš Pantera koji je košgeter.

Šta imaš od plejmejkera? Jaramaza, Anđušića, koji je isto košgeter. Došao je Smit koji jednostavno, mislim da nije morao ni da dolazi što se mene tiče. Iskreno. On nije taj kalibar koji može da izdrži Evroligu. Ti ako nemaš svih pet elemanata u igri ili bar da imaš neku zamenu za neki element, već tada moraš da praviš drugačiju taktiku„, rekao je Grbović za Sport Alo.

Neizostavna tema je bio i nedolazak Nikole Mirotića.

To je sad posebna priča, to traje celu godinu. Rekao sam i pre, kada se dešavalo ono sa Mirotićem i onim glupostima i lažima njegovim, koliko god bio poštovan i to, čovek je slagao i to je cela istina. Mi smo izgubili Madara u međuvremenu zbog njega. Meni je važniji bio Madar recimo za konstalaciju ekipe nego Mirotić. Mirotić je zamenjiv, ovaj nije. Madar je trebalo da bude taj čovek koji bi bio glavni motor ove ekipe i mislim da je to najteža stvar koja se desila Partizanu otkako je Željko došao.

On je ovde postao NBA igrač, tamo neće postati. Završiće na kraju u Makabi Tel Avivu kao igrač koji se prilagodio i koji je odličan igrač, ali bi ovde postao vrhunski igrač i spreman za NBA. Da je ostao, Partizan bi bio bez izgubljenih lopti, koje gube Dužer koji se još navikava na Evropu i Panter koga uspevaju da drže visoko u tim zamkama. Mi jako teško postižemo poene. Nemamo ništa izgrađeno, a nemamo iz prostog razloga.

Kaminsky i nije centar, nego „pop“ igrač. On se najčešće otvara spolja, isto kao i Kaboklo i Smailagić. Nijedan od njih ne zna da igra leđima. Kad si video da Kaboklo ili Smailagić ili Kaminski recimo u tri ista napada tri puta prodiru ispod koša. Pa, nijednom. U tome je smisao. Mi nemamo centra, nemamo plejmejkera…Najstrašnije je što nemamo plejmejkera, jer mi nemamo tempo igre. Samo da napravimo kontranapad kada povuku Naneli ili Doužer.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet