EngleskaFudbal

Gvardiola: U poslednjih pet godina smo peti ili šesti po utrošenom novcu, a osvojili smo 11 trofeja

Čelsijeve kupovine od dolaska novog vlasnika glavna su tema na Ostrvu, trener Mančester Sitija podsetio je kako je to izgledalo kada su oni bili tema takvih priča, upitan šta bi se desilo da su potrošili tu sumu.

Znam šta bi se dogodilo. U poslednjih pet godina smo peti ili šesti po utrošenom novcu, a osvojili smo 11 trofeja. Ne tiče me se Čelsijeva transfer politika, ali je iznenađenje jer se ne radi o državnom klubu. Neću zaboraviti da je osam ili devet klubova iz Premijer lige potpisalo pismo sa zahtevom da budemo kažnjeni.

Priznaje Gvardiola da bez velikih ulaganja nema rezultata, iako to nije glavni faktor.

Titule i uspesi su sve što se računa. Šta rade Čelsi, Arsenal, Liverpul i Junajted nije moja briga, postoje jasni propisi. Svi klubovi žele dobre igrače, a za to je potrebno da potroše novac, zato je tržište sada ‘vau’. Realnost je da su za uspeh neophodna ulaganja. U fudbalu ne postoji stav koji je potpuno ispravan, ali se trudimo da pružimo najbolje.

Objasnio je Gvardiola zbog čega je dozvolio Kanselu da ode.

Prvo, želim mu sve najbolje. Sledeće sezone ne znam šta će se desiti. Ostvario je neverovatne brojke u poslednje dve prvenstvene trke koje smo osvojili. Svidelo mi se ono što sam video tokom utakmica posle Svetskog prvenstva i odlučio sam da dam veću minutažu igračima koje sam video na terenu i koji su mi se svideli. Svako ima svoj karakter i ličnost. Kanselo voli da igra, on je jedan od igrača koji najbolje trenira. On je čovek koji mora da igra da bi bio srećan, i zato smo zajedno odlučili da je najbolje da ode u Minhen. Želi da igra svaku utakmicu i nadam se da će se to desiti u Bajernu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet