EvroligaKK Crvena zvezdaKošarka

Hanga: Ne verujem u izgovore

Mađarski košarkaš iz redova Crvene zvezde je postigao devet poena protiv Asvela, ali kao i ostatak ekipe ima svoj deo odgovornosti za jako loše izdanje u odbrani.

– Kao i protiv Cedevita Olimpije, susreli smo se napadački nastrojenom ekipom. Tim koji može da postigne veliki broj poena što su pokazali i danas postigli su 100 poena. Veoma je teško pobediti na strani kada protivnik postigne taj broj poena. Naša odbrana nije bila na potrebnom nivou, na čemu moramo da poradimo u budućnosti.

Kadrovski problemi i naporan raspored jesu faktor ali ne i izgovori, Adam Hanga je direktan, svi su podbacili u Lionu.

– Ne, ne mislim tako. Sada možemo sigurno tražiti izgovore. Uvek ima izgovora, mnogo utakmica, stari smo. Ali ja ne verujem u to. Verujem u naporan rad i u to da danas nismo igrali na nivou koji smo želeli ili koji smo pokazali u poslednje dve utakmice. Svi smo znali da će biti veoma teška utakmica. Prošli su kroz trenerske promene na različitim rotacijama, pa je bilo čak i malo teško pripremiti se jer nismo znali kako će igrati. Ali u svakom slučaju, trebalo je da uradimo mnogo bolji posao, da iskoristimo svoje faulove mnogo pametnije, da budemo više fizički u igri, da se bolje postavljamo i da žrtvujemo svoja tela, a to nismo uradili danas.

Sreća u nesreći je da nema mnogo vremena da se razmišlja o porazu, putuje se odmah u Milano, na megdan Olimpiji.

– Da, veoma teška utakmica. Ali sve utakmice su teške. Tako je u Evroligi, nijedna utakmica nije laka. Danas igrate protiv poslednjeg tima na tabeli i izgubite. Video sam utakmicu kada su igrali protiv Reala sa prethodnim trenerom i malo je falilo da pobede. Ovo nije loš tim, prošli su kroz neke poteškoće i očigledno je da je Evroliga veoma zahtevno takmičenje i kada izgubite sve ekipe koje će doći, one će vas pobediti. Biće veoma teška utakmica protiv Milana. Tim od kojeg smo izgubili kod kuće, tim koji može da izgubi od najgoreg tima Evrolige, a onda da pobedi protiv najboljeg tima, protiv Reala recimo. Ko zna šta da očekujemo, ali moramo da mislimo o sebi. Kao što sam rekao, mislim da moramo da budemo mnogo bolji.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet