EngleskaFudbal

Hau: Očajnički želimo da zadržimo Bruna

Njukasl je sezonu u Premijer ligi završio na sedmom mestu, moraće da sačekaju ishod finala FA kupa i vide da li će im ta pozicija doneti kvalifikacije za Ligu konferencija. U međuvremenu, uprava radi na nekim dolascima dok mediji spekulišu o odlascima, najčešće o dvojici najboljih fudbalera. Mnogo je onih koji su protumačili pozdrav Bruna Gimaraeša ka navijačima kao oproštajni.

– Mislim da to nije značilo zbogom. Bruno to verovatno radi svaki put, ali to se može protumačiti na način da ljudi koji gledaju odluče da posmatraju to kao oproštaj. Svakako sa moje strane, nadam se da nije. On je sastavni deo onoga što radimo i inspirativan je igrač, očajnički želimo da ga zadržimo.

Skoro podjednako mediji sele Aleksandera Isaka u druge klubove ili barem pišu o interesovanju. Edi Hau je u više navrata da su dvojica pomenutih esencijalni u njegovim planovima i oko njih gradi sve zamisli za narednu sezonu.

– To su dva izuzetna igrača. Rekao sam mnogo puta ove sezone i oni mogu da naprave razliku i mnogo puta su napravili razliku. Uvek se radi o timu i o tome kako tim funkcioniše. Tim im daje platformu da igraju dobro i njihovo učešće u golovima danas je bilo vrhunsko, ali ne možete zaboraviti njihove saigrače koji su im pomogli.

Kalum Vilson ima drugačiju ulogu u timu, dosta se piše da je on neko koga bi Njukasl žrtvovao u letnjem prelaznom roku ne bi li sebi otvorio manevarski prostor po pitanju finansijskog fer-pleja, trener nije takvog mišljenja.

– Očekujem da će sledeće sezone biti u Njukaslu. Volim svoje igrače, volim ih sve. Ipak, dođe vreme kada sa nekim morate da se oprostite, bilo da vi odlazite, ili oni. To je sastavni deo fudbala. Ali želim da ga zadržim u ovom fudbalskom klubu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet