FudbalSvetsko prvenstvoVESTI DANA

Holanđani bez većih problema overili prvo mesto u grupi A

Domaćin turnira sa nulom završava učešće – 2:0 (1:0).

Maltene od početka Holandija diktira tempo i preti. U dobrim situacijama našli su se Depaj i Klasen, možda i najboljoj Blind koji je dobro šutirao iako je bio u padu, Baršam brani. Ništa nije mogao čuvar mreže Katara u 26. minutu, dobro su kombinovali fudbaleri u narandžastim dresovima kroz sredinu, Gakpo je obezbedio sebi poziciju i snašno šutirao u donji desni ugao. Mogao je domaćin brzo da uzvrati, Nopert se postarao da Ilmanu ne pođe to za nogom, posle toga smo ušli u relativno miran period poluvremena.

Tek što su se obe ekipe vratile na teren Holandija je duplirala vođstvo. Odbrana Katara je bila blago rečeno konfuzna, prvo su omogućili zicer Depaju koji Baršam brani, zatim je De Jong utrčao pored dvojice defanzivaca i odbitak ćušnuo u mrežu. Predao se domaćin i ne bori se čak ni za časniji poraz. U ostatku utakmice Bergajs se našao u prvom planu, prvo mu je poništen gol, potom je prečka spasila protivnika ubedljivijeg poraza.

Nije Holandiji put do prve pozicije bio nimalo lak, poprilično su se namučili protiv Senegala i Ekvadora, imali i dozu sreće, sve zajedno donelo je sedam bodova. Za Katar je sa fudbalske strane učešće na ovom Mundijalu za zaborav.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet