EvroligaKošarka

,,Hvala Srbiji i Beogradu, Partizanovo pismo dosta pomoglo“

Rat u Izraelu imao je za posledicu selidbu Makabija iz Tel Aviva u Beograd, što je prokomentarisao i Paulius Motejunas, za turski S Sport.

– Sve je u redu. Ključna stvar je što su svi klubovi bili na istoj talasnoj dužini – da žele da se takmičenje nastavi. Isto želi menadžment lige. Na kraju našli smo rešenje i Makabi će nastaviti da se takmiči u Evroligi. Odluka je doneta lako, zato što su svi bili saglasni. Opet, problem je veliki, svaka zemlja ima drugačije okolnosti… Ponavljam, na kraju smo svi zajedno doneli odluku. Makabi je predložio da utakmice na kojima su domaćini igraju na neutralnom terenu u Srbiji. Svi su odobrili ovu ideju, sada mi kao liga razrađujemo druge stvari poput putovanja, smeštaja, obezeđenja da bi sve bilo bezbedno.

Generalni direktor se zahvalio republičkim vlastima u Srbiji i gradskim u Beogradu, te naveo i da je pismo predsednika Partizana, Ostoje Mijailovića, dosta pomoglo.

– Pismo Partizana je sigurno dosta pomoglo. Ostale zemlje su takođe želele da pomognu, ali Makabi je odlučio da je odlazak u Srbiju najbolja opcija. Zahvaljujem se Srbiji i Beogradu što su primili Makabi i tako im omogućili mesto na kojem će igrati.

Čelnici Evrolige će pratiti razvoj situacije, sve solucije su otvorene, da Makabi promeni sredinu, ili se i vrati u Tel Aviv.

– Zavisi od toga šta će Makabi učiniti. Želim da ovako ostane do kraja sezone, ali pratićemo sitaciju i shodno tome ćemo donositi odluke u budućnosti. Ukoliko je bezbedno da se Makabi vrati u Tel Aviv, vratiće se. Ukoliko situacije bude drugačija preuzećemo druge korake.

Motejunas navodi da će sve troškove boravka u srpskoj prestonici i organizacije utakmica snositi Makabi.

– Najveći gubitak će pretrpeti klub. Neće imati prihoda od karata, mnogi navijači koji su kupili sezonske karte nisu zadovoljni ovom odlukom. Makabi je rešio da preuzme troškove na sebe i oni će pretrpeti najveći udarac na budžet od svih.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet