FudbalSvetsko prvenstvo

Ibrahimović otvoreno o ratu

Jedan od najboljih švedskih fudbalera u istoriji, Zlatan Ibrahimović, prokomentarisao je aktuelnu ratnu situaciju u Ukrajini.

Ibrahimović je odigrao 120 utakmica i postigao 62 gola za Švedsku, sa kojom ga u četvrtak očekuje baraž za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Češke.

Pobednik ovog meča će u finalu plej-ofa igrati sa selekcijom Poljske.

Zbog rata u Ukrajini u svetu se mnogo manje priča o sportu, a rat je bila tema i na pres konferenciji uoči meča u Solni, predgrađu Stokholma.

„Mnogo je teško, ja sam za mir i ljubav“, odmah je svoj stav izneo Ibrahimović.

„Užasno je govoriti o ratu. Svoju poruku prenosim fudbalom. Igraćemo i nastojaćemo da na taj način širimo energiju i ljubav. Tragično je ovo što se dešava u 2022. Stvari, pa i nesporazume, trebalo bi rešavati na normalan način, razgovorom, a ne prolaziti kroz ratove u kojima ljudi moraju patiti zbog stvari zbog kojih ne bi trebalo. Upravo smo se rešili pandemije, izašli iz nje, počeli i normalnije da živimo, a onda ovaj užas…“.

„Želim biti pozitivan, deliti ljubav i da živimo u miru. Za to se zalažem i nadam se da će to doći što pre. Ali moram biti iskren, gasim TV čim krenu govoriti o toj tragediji, a ostale medije ne pratim. Prenose mi šta se dešava, ali ne pratim. Nadam se da će se situacija brzo primiriti, ali izbegavam pratiti. Protiv rata sam, teško je, ali fokusiram se na neke druge stvari“, priznao je 40-godišnji napadač.

Iako je rat u fokusu, Ibrahimović je otkrio što ga još brine. A odnosi se na njega lično.

„Imam onaj mali strah – šta će biti kasnije? Znam da će mi se otvarati razne prilike, da ću dobijati razne ponude, ali taj adrenalin koji sam osećao na terenu ipak neću dobiti nigde drugo. Zato me hvata panika. Nastaviću dokle god mogu i uživati dok traje. Ali, zasad se još uvek osećam dobro i ne žalim se“, zaključio je Šveđanin.


Autor: K.S.

pbg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet