ABAEvroligaKošarka

Ilić: Tuča i požrtvovanost se podrazumevaju

Letošnji novajlija u ekipi Crvene zvezde izborio se prostor u timu u poslednje vreme, za Srpska info govorio je Ilić kako je sarađivati sa Duškom Ivanovićem.

– Ukoliko želiš da napreduješ svaki dan moraš da radiš maksimalno. Zbog zgusnutog rasporeda svaki trenutak moramo da iskoristimo da treniramo. Ivanović je sve dodatno utegao, disciplina je velika, sve je na vrlo ozbiljnom nivou. Pripada staroj školi, ali je uspeo da iskoristi sve prednosti koje imamo kao ekipa, a prikrio mane. Rezultati su odmah došli, a on je tu da sav pritisak prihvati na sebe. Trudi se da mi igrači razmišljamo samo o igri i da ga slušamo. Kada je tako rezultat je zagarantovan. Sa druge strane, u svakom trenutku se zna ko šta treba da radi, moramo da slušamo i sprovodimo ono što se od nas traži. Prvo i osnovno je da daješ maksimum. To se podrazumeva. Moraš uvek da budeš 100 odsto spreman.

Reklo bi se da se potpuno uklapa u filozofiju crnogorskog trenera.

Takođe, ponavlja da su greške sastavni deo igre, ali da ih kroz odbranu i borbu možemo kompenzovati. Tuča i požrtvovanost se podrazumevaju. Njegov stav je da i kada izgubimo znamo da smo dali sve od sebe.

Kolege sa pomenutog portala konstatovale su da Ilić na utakmicama AdmiralBet ABA lige odlično sarađuje sa Kampacom.

– I sa njim i sa Lukom Vildozom sve izgleda jednostavno, neverovatno. Kod Kampaca je ključ da moraš uvek biti spreman da ćeš dobiti loptu. Da se krećeš, rolaš i budeš spreman, a on će već nekako naći način da te pronađe. Velika je šteta i za nas i za košarku što ne može da igra do kraja februara u Evroligi. Sigurno bismo imali nekoliko pobeda više… Poseduje ogroman kvalitet i iskustvo, zna da stane na loptu kada je to potrebno. Ali eto, brzo će i kraj februara, nadam se da ćemo do tada popraviti poziciju kada je u pitanju borba za plej-of, pa sa njim nastaviti put ka Top 8.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet