FudbalItalija

Iliev: Baždar je neko za koga smem da se kladim da je kvalitetan

Fiorentina i Partizan su godinama negovali uspešne poslovne odnose, italijanski klub je u Humskoj pazario talentovane fudbalere i preprodavao ih za mnogo veći novac. Sportski direktor crno-belih iz vremena kada je Dušan Vlahović za skroman novac prodat Ljubičastima u razgovoru za italijanske medije poručuje da je u današnje vreme nemoguće napraviti takav posao.

– Nije samo Fiorentini, svima je teško da pronađu napadača. Više nema sjajnih centarfora koji daju po 20 golova u sezoni. Ako ne platiš skupo teško ti je da angažuješ igrača za kojeg imaš garancije. U poslednjih 15 godina Fiorentina je odlično poslovala sa mladim igračima Partizana. Uspeli su da pronađu odlične igrače. Gledajući tržište nema ih mnogo u blizini. Pronalaženje takvog igrača košta 35/40 miliona… Ako ga tražite u Južnoj Americi, to je uvek kocka. Nikada ne znate šta se može dogoditi. Ne zaboravite da u Americi postoji drugačija vrsta fudbala. Verujem da Fiorentina, za ono što može da potroši, mora da se kladi. Nema više napadača kao što je Dušan Vlahović.

Onaj koga Ivica Iliev preporučuje je Samed Baždar, mladi napadač koji se dovodi u vezu sa nekoliko italijanskih klubova. Uporedio ga je Sergejem Milinkovićem Savićem, koji je godinama nosio dres Lacija, upravo kluba koji se najviše interesuje.

– Trenutno je u Partizanu igrač koji je nedavno dobio poziv selektora Srbije. Zove se Samed Baždar. Veoma je sličan Sergeju Milinkoviću Saviću. Ima isti šut. Brži je i moderniji. Videćemo gde će otići, ali to je profil igrača za kojeg smem da se kladim da je kvalitetan. Ne znam koliko košta, ali sigurno ne mnogo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet