FudbalSrbijaVESTI DANA

Iliev: Izgubio se pobednički mentalitet i karakter koji se stvarao kroz pripadnost i spoznaju veličine kluba

Sportski direktor Partizana i kao igrač a danas kao funkcioner važio je za velikog emotivca, pogotovo kad je u pitanju klub koji mu je obeležio karijeru.

– Vrlo mlad sam došao u Partizan i ovo nije samo navijačka ljubav – ovo je život. Kada neko kaže: ‘mi volimo Partizan’ – da, i ja ga volim kao i svaki navijač, ali kada se završi utakmica bilo dobro ili loše, mnogi se okrenu i zaborave. A ja? Patim i razmišljam kako to da popravim. Patim do prve sledeće pobede. To je sport i zato je toliko interesantan. Poraz boli, ali vrlo brzo ide sledeća utakmica i svaka nova pobeda leči rane. Partizan živim svaki dan, svaki sekund. On je zaslužan za sve što sam postigao u životu. Sve što imam dugujem Partizanu. To je moj dom, moja porodica. Ko god misli da je nama lakše i da se neko više nervira – ne. Ni blizu. Ljubav je teško izmeriti, ali ne prihvatam da neko kaže da više voli Partizan od mene.

Iliev je tokom intervjua za Meridian Sport dobio pitanje šta razlikuje ove nove generacije u odnosu na one koje su donosile velike uspeha a čiji je deo i on bio.

– Drugačije je bilo. Više nema ‘sportskog bezobrazluka’, a ni osećaja pripadnosti. To je najveći problem. Sećam se mog povratka 2010. godine, tada sam najviše trenirao i radio, a ušao sam u četvrtu deceniju života. Znao sam šta se od mene očekuje, šta Partizan mora, koji su zahtevi, koje su ambicije… Nije dolazilo u obzir da se to ne ostvari jer sam znao koliko pogubno može da bude ukoliko nemamo rezultate. Taj pobednički mentalitet i karakter koji se stvarao kroz pripadnost i spoznaju veličine kluba – to se danas izgubilo. Većina nema osećaj, pogotovo mlađi igrači. Oni ne kapiraju koliko su privilegovani što su deo prvog tima. Nekad imam osećaj da i ne pate dovoljno kada se ne pobedi…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet