EngleskaFudbalItalija

Iliev: Nadam se da će Vlahović izabrati klub koji će mu dati prostora, poput Arsenala

Sportski direktor Partizana u razgovoru za Miror uporedio je srpskog napadača sa Erlingom Halandom.

Gledam sve njegove utakmice i mislim da je kao Borusijin Erling Haland. Možda je u ovom trenutku Haland fizički jači, ali verujte mi: tehnički je Vlahovič bolji fudbaler. Može da igra i drugog špica, sa njim imate više opcija nego sa Halandom i njih dvojica će se direktno odmeravati do kraja karijera.

Vlahović je napustio Humsku rano čak i za srpske uslove.

I tada smo svi znali da će biti poseban. Sa 16 godinama nam je svima pokazao da je ogroman, ogroman talenat. Sećam se da nam je te 2016. jedan od najvećih skauta jednog od najvećih klubova na svetu – došao je da razgovaramo o našoj akademiji – rekao da je u svom uzrastu i na svojoj poziciji Vlahović jedan od najvećih talenata na svetu. Rekao sam mu, zna on to, rekao sam mu: ‘Žao mi je, ali po meni moraš da ostaneš ovde još dve ili tri sezone da bi bio najveći transfer u istoriji srpskog fudbala’. Znali smo da je njegov potencijal top topova, da je među najboljima na svetu. Čak i sada mislim da je na tek 60 ili 70 odsto svog potencijala.

Iliev se nada da će Vlahović pažljivo izabrati sledeći klub.

Nadam se da će izabrati klub u kome nema prevelike konkurencije, klub koji će mu dati prostor – na primer, mislim da je Arsenal jedan od tih klubova. Čekam trenutak kada će potpisati za vrhunski klub, za mene je sasvim normalno da ga svi vrhunski klubovi traže, mislim da ga cela Evropa traži. Nadam se samo da će izabrati najbolji klub za sebe. Mora da izabere najbolje za sebe, jer je još mlad i pred sobom ima mnogo godina da napreduje i postane jedan od najboljih napadača na svetu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet