FudbalSrbijaVESTI DANA

Iliev: Partizan je pokriven na svim pozicijama, Marković možda na leto

Sportski direktor crno-belih odbacio je mogućnost da klub dovede još nekoga do kraja prelaznog roka u Srbiji, pa tako ni Svetozara Markovića.

Sveta je dosta dao Partizanu u oba navrata kada je bio. Mi uvek razmišljamo o potencijalnim povratnicima, kvalitetnim igračima, međutim, njegova situacija nije čista. A, Partizan je u ovom trenutku pokriven na svim pozicijama. Njegovi kvalitetu su nam dobro poznati, imamo pozitivno mišljenje o njemu, ali Marković je neko ko je potencijalno potreban klubu od leta. Da smo sada u letnjem prelaznom roku, verovatno bismo se drugačije ponašali. Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom naših odbrambenih igrača, teško da može bilo šta da se desi u ovom prelaznom roku.

Iliev je gostujući na Areni rekao da već sada zna šta je potrebno da se uradi do leta i pre toga.

Znam sada koje će nam pozicije biti potrebne na leto. Ali, dosta toga će zavisiti od završetka sezone, od rezultata koji ćemo postići. Isto važi i kada su produžeci ugovora u pitanju. U narednom periodu ćemo krenuti u razgovore sa većinom igrača kojima ističu ugovor, stavićemo sve na sto, naše i njihove ambicije. Ono što smo uveli i što će zavisiti i u budućnosti je da će dosta toga zavisiti prvo od rezultata koji budemo ostvarili.

Što se tiče Partizana zimski prelazni rok je bio poprilično miran, jedan odlazak i dva dolaska.

Kada je Šćekić izrazio želju da nastavi karijeru u inostranstvu istog trenutka smo krenuli u analizu potencijalnih pojačanja. Kao i uvek, imali smo imena koja su nam od starta bila atraktivna. Veliki broj igrača iz raznoraznih sredina skauting služba je revnosno analizirala. Dobro su poznati kvaliteti i Fejse i Jevtovića, a mi smo u tom trenutku tražili defanzivnog veznog, zato što su karakteristike Šćekića takve i njegovim odlaskom smo znali da nam je potreban igrač tih karakteristika. Međutim, desila se povreda Pantića i poremetila ceo vezni red. Jevtović je igrač koji pored fizičkih ima i tehničke ofanzivne karakteristike koje su nam potrebne da nadomeste odsustvo Pantića. Sada su svi naši vezni igrači različitih karakteristika, mogu zajedno da igraju, trener može da pravi razne kombinacije. Time smo se i vodili, da svaki do njih bude drugačija kockica u slagalici i da svaki ima nešto što drugi nema.

Ponuda za fudbalere Parnog valjka nije manjkalo.

Imali smo nekoliko atraktivnih ponuda za najbolje igrače. Veliki su napadi bili na Rikarda, ali tu smo u startu prekidali svaki razgovor. Bilo je ponuda i za Zdjelara, Milovanovića, oba štopera, beka… Ali ono što me posebno raduje je što nijedan od njih nije tražio da ode, čega smo se pribojavali. Bili su jednoglasni da niko ne želi da ode iz kluba, što pokazuje kolika je želja za dobrim rezultatom. Svi osećaju da sledi nešto veliko. Energija u timu je neverovatna.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet