KošarkaMundobasket 2023

Italijani nam ponovo na putu, Kanađani melju redom

Završeno je takmičenje u grupama A, D, E i H.

Saznali smo i drugog protivnika naše reprezentacije u narednoj fazi Svetskog prvenstva. To je Italija sa kojom nam se često ukršta put u poslednje vreme, uz malo više muke nego što to rezultat pokazuje savladali su Filipine i zauzeli drugo mesto u grupi A. Toplo-hladno igra Pocekova selekcija ali to ne sme nikoga da zavara, znamo kako ova ekipa ume protiv protivnika koji je u potpunosti mtiviše, što izgleda u grupnoj fazi nije bio slučaj, samim tim, Azuri će biti dodatno naoštreni da utiske poprave protiv naše selekcije i videćemo koga kao drugog putnika iz naše grupe.

Među selekcijama koje grupnu fazu završavaju sa maksimalnim učinkom je i Kanada koja je preslišala i Letoniju uprkos katastrofalnom početku. Imali su Kanađani dvocifreni zaostatak posle prve četvrtine, svoje najslabije u dosadašnjem toku takmičenja, razbudilii su se u nastavku, već do poluvremena okrenuli protivnika, potom ga i samleli, te tako u direktnom duelu obezbedili šest bodova da prenesu u narednu fazu.

Direktnim duelom odlučeno je i o prvom mestu u grupi D, zauzela ga je Litvanija pobedivši Crnu Goru. Obe ekipe su bile raspucane u prvih deset minuta, šta se nakon toga desilo Crnogorcima, teško je reći. Kao da su nestali sa terena, kad bi i napad upristojili, odbrana je bila bušna, samim tim, prvi poraz neminovnost.

Kao drugoplasirana dalje ide Australija čiji je napad pre svega osigurao trijumf nad Japanom. S izuzetkom treće četvrtine kada odbrana nije postojala na bilo kojoj strani terena, sve vreme su Kenguri držali meč pod kontrolom i poprilično suvereno čekirali kartu za narednu fazu.

Filipini – Italija 83:90 (Klarkson 23, 7sk, 6as, Ramos 14 – Fontekio 18, 6sk, Riči 14)

Kanada – Letonija 101:75 (Gilgeus-Aleksander 27, 6sk, 6as, Baret 22 – Grazulis 16, Kuruc 14, 10sk)

Crna Gora – Litvanija 71:91 (Vučević 19, Simonović 13, 6sk – Rokubaitis 19, 6as, Kuzminskas 15)

Australija – Japan 109:89 (Gidej 26, 11as, Kuks 24, 16sk – Hokinson 33, 7sk, Vatanabe 24, 7sk)

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet