Ostali sportovi

Ivana Vuleta: Ostaje da se odmorim i pripremim za finale

Srpska atletičarka Ivana Vuleta Španović je uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva skoka udalj koji se doržava u Mihnenu, a kako je sama izjavila najveći motiv za takmičenje je povreda koju je doživela pre četiri godine na EP u Berlinu.

„Ovo je samo jedna od etapa do krajnjeg cilja. Pre četiri godine sam u Berlinu odustala zbog rupture Ahilove tetive i to mi je jedan od od najtežih poraza ili povlačenja u sportskoj karijeri. To me tišti i muči od onda i to je nešto zbog čega sam ovde i biće i razlog zbog kog se takmičim u finalu. Ostaje da se odmorim i pripremim za finale i to je to“

Ivana je uspela u trećoj seriji da preskoči 6,67 metara što je manje od norme (6,75), ali bilo je dovoljno za plasman u finale.

„Kvalifikacije su prošle, to je najstresniji momenat na svakom takmičenju. Šalu na stranu, bilo je potrebno u prvom skoku samo da ispoštujem ono što smo se dogovorili, ali napravila sam taj mali prestup. U drugom sam bila pola metra dalje od daske i treći sam skakala iz ne znam kog razloga, ali bitno je da sam prošla dalje“, izjavila je Ivana za Srpski atletski savez.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet