EvroligaKošarkaVESTI DANA

Ivanović: Litvanska i srpska škola košarke, domaći igrači koji su nosioci igre, za nas je to bitno, a očigledno i za njih

Crvena zvezda i dalje ređa pobede, iako ih je Žalgiris poprilično namučio, ni oni nisu mogli da se iščupaju iz kandži crveno-belih u neizvesnoj završnici.

– Rekao sam pre utakmice da će biti jako teško. Ono što je najvažnije je da su moji igrači to shvatili. Nakon toga najvažnije je to što smo imali strpljenje. Žalgiris je sjajna ekipa. Želeo bih posebno da pohvalim publiku, zaista su sjajni! Mislim da smo bili na nivou, a oni su dokazali su kakva su ekipa sa izvanrednom odbranom. Litvanska škola košarke, igraju svoje, ne gledaju rezultat, imaju odlična rešenja. Smatram da smo odigrali dosta dobru utakmicu, možda ste u pravu kada kažete da nije bila utakmica lepa za gledanje, meni je bila odlična. Nemoj da zaboravimo ostale igrače koji su dali svoj doprinos pored Nedovića i Vildoze. I drugi su bili na super nivou.

Upitan je crnogorski stručnjak koliko na ekipu utiču izostanci Ivanovića i Mitrovića.

– Svi koji su mogli da igraju bili su tu, ne razmišljamo o onima koji nisu bili tu. Nema opravdanja ni da smo izgubili. Žalgiris je igrao izvanrednu odbranu i na liniji dodavanja. Imali smo previše izgubljenih lopti, a u takvoj odbrani teško je i da pogodiš. Pogodili smo kad je bilo važno. Gledam samo učinak koji igrači daju, a za jedan minut to može da bude fenomenalno. Nije bitno ko koliko minuta igra, već kako igra.

Prokomentarisao je Ivanović kratko Martinov učinak i izjavu Maksivitisa o domaćim igračima na obe strane.

– Mislim da je igrač koji je bolji nego što je bio kad sam ja došao, ali je daleko od onoga što može da bude. Nećemo analizirati sve igrače ponaosob, svi su igrali dobro. Litvanska i srpska škola košarke, domaći igrači koji su nosioci igre, za nas je to bitno, a očigledno i za njih.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet