MuškaOdbojka

Ivović: Najteže su one unapred dobijene utakmice

Uspela je Srbija da se vrati iz psihološkog nokdauna i pobedi Tunis, Marko Ivović se u komentaru ovog trijumfa prisetio i poraza od Turske, a gleda i ka Egiptu.

Najteže su one unapred dobijene utakmice. Mi smo od početka odigrali koncentrisano i to je donelo rezultat, kao i uvek. Za meč protiv Turske, možemo reći da je možda bio i loš dan i prva utakmica na turniru. Sve to nije lako. Oni su bili ozbiljniji i koncentrisaniji od nas, imali su više želje, mi smo poklekli u tom smislu koncentracije, jer smo unapred već videli dobijenu utakmicu, pa je to donelo i takav rezultat. Ali, opet ima još mnogo da se igra. Teško je početi sa porazom, ali opet nadamo se da će na kraju biti dobro. Protiv Egipta – čeka nas slična utakmica kao i ova, nastavljamo dalje. Dobili smo opomenu protiv Turaka, pa sada maksimalno koncentrisano pristupamo svakoj utakmici, do cilja.

Najefikasniji u našoj ekipi protiv Tunižana bio je Dražen Luburić koji se nada da će se sličan pristup ponoviti protiv Egipćana.

Trudili smo se da se fokusiramo pred ovu utakmicu, mislim da smo svi počeli mentalnu pripremu još juče posle meča protiv Turske. To je bilo važno da ne bismo dozvolili protivniku da se razigrava i da osvaja lake poene zbog naših grešaka. Sigurno smo ušli u meč i sproveli smo zamisli do kraja. Protiv Egipta treba da nastavimo isto ovako, ovo je recept, treba da se fokusiramo, da igramo sigurnije, bez preteranog rizika. Videli smo danas da su bili dovoljni i servisi koji nisu ekstremno brzi nego neki osrednji da se dođe do poena našim blokom ili odbranom pa kontranapadom.

U sličnom tonu aktuelno stanje je komentarisao i Milorad Kapur, hvali pristup i nada se reprizi istog večeras.

Veoma bitna pobeda za nas, posle jučerašnjeg poraza od Turske. Mislim da smo drugačije ušli u meč. Mnogo ozbiljnije, sa više energije. Juče je energija bila baš slaba. Danas smo pokazali mnogo bolju igru i upisali smo prvu pobedu. Sutra imamo trening i teretanu, gledaćemo da se što bolje odmorimo i spremimo za Egipat, koji je kvalitetniji od Tunisa. Neće biti lako, ali ako pokažemo ovu energiju koja nas krasi tokom celog leta – očekujem pobedu.

Šansu je na ovom meču dobio i Aleksandar Nedeljković, iskoristio je, zadovoljan je i timskim izdanjem.

Prijala nam je ova pobeda. Bili smo od početka favoriti, opravdali smo tu ulogu. Tunis je prikazao dobru partiju, bio je kvalitetan protivnik, ali mi smo pokazali naš kvalitet i pobedili. Primetna je promena u energiji, ali ovo je bio drugačiji protivnik u odnosu na Tursku. Probaćemo da se pripremimo što bolje za narednu utakmicu, a onda i za svaku sledeću.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet