ABAKošarka

Jakovljević: Mislim da je Partizan morao da ima malo više sluha za Dreksela

U intervjuu Meridian Sportu, trener Mladosti prokomentarisao je Amerikanca koga je Partizan poslao na novu pozajmicu nakon što je u Zemunu skrenuo pažnju na sebe pa samo na kratko dobio šansu među crno-belima.

– Mislim da je Partizan morao da ima malo više sluha za njega. Poseduje veliku energiju, fizički je spreman, kod nas se razvio i uz Kenana Kamenjaša je sigurno bio najbolji igrač lige prošle sezone. Nije lako, Mladost je napravila potpuno novi sastav, a on je bio srce ekipe.

Osvrnuo se Jakovljević i na rad sa mladim igračima dok je vodio Žitko.

– U Žitku sam non-stop radio sa mladima, a vrhunac je bio kada smo sa Bogdanovićevom selekcijom 2010. osvojili medalju u Juniorskom prvenstvu Srbije. Bogdan je od anonimusa postao najbolji u toj generaciji i selekciji, pa smo posle u jednoj fazi jednostavno došli do toga da se igrači kroz mlađe kategorije razvijaju kod nas. Poslednja takva generacija je Belićeva, u kojoj se on izdvojio kao stvarno dobar, a onda je došao poziv nekih ljudi da krenemo na veću scenu. Žitko je bio klub koji je konstantno radio, išao na pripreme i turnire, razvijao se. Na Olimpijskim igrama u Riju, dva njegova člana, Bogdanović i Marković, igrala su prvu postavu u ekipi koja je stigla do srebrne medalje, zamislite koliko je to ogroman uspeh.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet