KošarkaNBA

Janis hoće da bude trener!

Janis Adetokumbo govorio je o svojim željama nakon kraja karijere.

Grčki košarkaš važi za jednog od najboljih igrača na svetu trenutno, kao i za jednog od onih koji je u najboljim godinama. Ipak, sa 28 godina Janis već razmišlja šta će raditi nakon kraja igračke karijere. Kao osnovnu opciju i želju naveo je to da bude trener. On je u prvom danu ol-star vikenda vodio svoj tim u ekipi poznatih ličnosti, zajedno sa braćom Aleksom i Tanasisom.

Bilo je to užasno iskustvo. Aleks je vršio izmene i izgubio sam moj glas. Tanasis je bio zadužen za taktiku, jer je igrao kod Ćavija Paskvala i zna sisteme protiv zone i odbrane čovek na čoveka. Ja sam bio duša tima. Dao sam sve od sebe da pomognem ekipi da pobedi.

Uvek sam želeo da budem trenera, od kada sam bio dečak. Nakon kraja karijere hoću da postanem trener. Ipak, teže je trenirati igrače nego igrati. Na primer imamo Vaslisa Spanulisa. On može postati veoma dobar trener i jedan od najboljih, ali mislim da mora više da se potrudi, jer on razume igre.

Kao i on, i ja vidim stvari pre nego što će da se dogode. Ne mogu da stojim sa strane i gledam to, jer želim da uđen na teren i kažem ‘sklonite se sa strane, dajte mi loptu i sam ću rešiti’, ali to nije moguće.“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet