KošarkaSrbija

Janković: Ovo je moj san i daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat

Uloga pomoćnika u reprezentaciji ali i koledž timovima u Sjedinjenim Američkim Državama, sada je vreme za novi izazov u vidu samostalnog vođenja u20 selekcije.

– Pre svega bih hteo da se zahvalim Marini na poverenju i na tim godinama kada smo radili zajedno. To je bilo ogromno iskustvo za mene. Dalo mi je bazu za neki moj budući rad na koledžu i presrećan sam što sam dobio mogućnost da radim sa U20 reprezentacijom. To je budućnost naše košarke. Po Marininom programu radimo zajedno, kako bi ove igračice jednog dana donele neke nove uspehe našoj zemlji. Ovo je moj san i daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat.

Iz patika u trenerske vode uskočila je Dajana Butulija.

– Meni je neopisiva čast što sam deo stručnog štaba i što sam u reprezenteaciji. Odazvala sam se pozivu Marine Maljković koja mi je 20 godina bila trener i čiji košarkaški stil poznajem i volim. Nisam otišla sa terena, samo sam trenutno tu u nekom drugom obliku. Velika mi je čast što ću sa Bojanom Jankovićem i Danijel Pejdž moći da vodim treninge i razmenjujem mišljenja.

Isto važi i za Danijel Pejdž koja je popriično emotivno doživela svoju novu ulogu.

– U potpuno drugačijoj sam ulozi sada u srpskoj reprezentaciji. Uzbuđena sam što sam ovde i veliku čast mi predstavlja činjenica da me je Marina odabrala za ovaj posao, da se vratim i pomognem U20 reprezentaciji. Srbija mi je toliko dala i imam želju da to vratim ovim mladim igračicama.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet