FudbalSrbija

Joksimović: Stvaranje željenog modela igre i dolaženje do odgovarajućih rezultata predstavlja određeni proces

Trener kragujevačkog Radničkog sumirao je polusezonu iza tima, zadovoljan je bodovnim saldom i osmom mestom ali smatra i da su igre na terenu bile bolje nego što to učinak pokazuje.

Mi smo u ovu sezonu ušli sa ciljem da napravimo određeni iskorak u odnosu na prethodnu, kako u pogledu kvaliteta igre, tako i u rezultatskom smislu. Mislim da smo u tome uspeli, mada je neki moj generalni utisak da je kvalitet naših igara bio možda i iznad ostvarenih rezultata. To posebno važi za prvi deo polusezone, kada smo dosta oscilirali u rezultatima. Naravno da sam zadovoljan trenutnim plasmanom na tabeli, a možda još više činjenicom da smo bili konkurentni gotovo svakoj ekipi sa kojom smo odmeravali snage u proteklom delu prvenstva.

Detaljnije je Joksimović obrazložio svoje utiske izrečene u uvodu.

Stvaranje željenog modela igre i dolaženje do odgovarajućih rezultata predstavlja određeni proces koji iziskuje dosta vremena i strpljenja. Mi smo i u tom, uslovno rečeno, rezultatski slabijem periodu sezone igrali dosta dobro, dolazili smo do šansi, ali nismo imali sreće sa realizacijom. Ne treba zaboraviti ni da smo na početku sezone imali dosta problema sa povredama nekih za nas veoma bitnih igrača. Tu pre svega mislim na Milutina Vidosavljevića, koji nije imao kontinuitet treninga i igara u nekom prethodnom periodu. Sve to je i te kako imalo uticaja na naše rezultate u ovom periodu sezone. Vremenom je ipak sve leglo na svoje pravo mesto, poboljšali smo realizaciju i uspeli da dođemo do rezultatskog kontinuiteta. Mi smo, kao što sam već napomenuo, pružali dosta dobre igre u tom prvom delu jesenje polusezone, ali nam je nedostajao taj neki X faktor u završnoj trećini terena. Dolaskom Čolovića, Evandra i Šimića dobili smo taj ekstra kvalitet u ofanzivi, a kao logičan sled toga došli su i bolji rezultati. Nekako je sve krenulo nabolje nakon te pobede protiv ekipe Mladosti GAT, kojom smo prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza. Mislim da ta utakmica u neku ruku predstavlja prekretnicu polusezone i da je nakon nje svima u klubu laknulo. Igračima se vratilo narušeno samopouzdanje, što je doprinelo toj sjajnoj rezultatskoj seriji u finišu polusezone.

Apetiti su porasli, međutim, strateg Kragujevčana čvrsto stoji na zemlji.

Svi mi koji smo trenutno u klubu dajemo svoj maksimum kako bi Radnički što je moguće više napredovao, počev od infrastrukture, zatim organizacije kluba, pa sve do kvaliteta igara i rezultata. Nama je ovo tek druga sezona u najvišem rangu takmičenja, pri čemu smo klub sa najskromnijim budžetom u Mozzart Bet Superligi. Mnogo toga zavisiće od predstojećeg prelaznog roka, kao i od pripremnog perioda, gde će se neke stvari iskristalisati, nakon čega ćemo imati neku jasniju sliku o tome koliki su naši realni dometi u nastavku sezone. Sigurno je da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da kraj sezone dočekamo na što je moguće višoj poziciji na tabeli.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet