EvrokupKošarka

Jovanović: Moramo da izvučemo pouke iz meča koji je ostao iza nas

Niz gostovanja za Budućnost nastavlja se u britanskoj prestonici gde će večeras od 20.30. u okviru četvrtog kola Evrokupa gostovati London Lajonsima.

– London je pre svega jedan iskusan tim, sastavljen od najiskusnijih domaćih košarkaša, ali i internacionalaca koji nisu igrali samo u Evropi, već i u NBA ligi. Napadački igraju dosta brzo, sa dosta pokušaja za tri poena,  a poseduju igrače koji su jako dobri napadači. Izdvaja se Ovie Soko. Pored toga, London  često igra sa izuzetno niskom, ali brzom postavom, sa Zubčićem kao centrom. Nezgodni su kada je napad u pitanju, a imaju dosta slobode. Kada je odbrana u pitanju veoma su atipični. Osnovnu odbranu, jedan na jedan, najmanje igraju, a forsiraju alternativne defanzivne postavke. Dosta preuzimaju i igraju zonske odbrane 2-3 i 1-2-2 tako da pored inteziteta na koji moramo da odgovorimo moramo biti i fokusuirani na sve te promene odbrana.

Pokušava Jovanović da svojim igračima skrene misli sa gostovanja u Železniku.

– Moramo da zaboravimo FMP, moramo da izvučemo pouke iz meča koji je ostao iza nas. Moramo da se pojavimo na parketu sa mnogo energije, volje, želje, agresivnosti i odlučnosti. Moramo da odigramo na visokom nivou u oba smera, ako želimo, a želimo da se vratimo na pobednički kolosek.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet