ABAEvrokupKošarka

Jovanović: Na tržištu smo ali nije lako naći adekvatno pojačanje

Za razliku od prethodnih sezona Budućnost ove sezone slabije igra u svojoj hali u Evrokupu, treći poraz u pet mečeva u Morači u ovom takmičenju izazvao je zvižduke dela navijača i povike ka treneru.

– Ja cenim navijače Budućnosti, oni su duže od mene ovdje i sigurno reaguju na osnovu neke svoje emocije. Nisam primetio da se moj tim nije borio, mislim da se protiv Turk Telekoma borio do granica svog kvaliteta. Mi nismo tim istog kvaliteta kao Turk Telekom. E sad, ne možemo od navijača tražiti da imaju tu percepciju, nisu oni košarkaški treneri, oni su navijači, i ja to stvarno poštujem. U mečevima kao što je bilo protiv Turk Telekoma, nama znači ta podrška, više nego išta. Voleo bih da nas poguraju, jer imaju tu energiju. A ne mogu da im kažem – nemojte da reagujete ovako, ili onako.

Potvrdio je Jovanović za Pobjedu da Plavi i dalje tragaju za pojačanjima, pored već dogovorenog O’Brajena.

– Kao i ostali klubovi, i Budućnost je na tržištu. I nije bitno da novi igrač samo ne poremeti hemiju u ekipi, nego mora i da ima kvalitet koji će na igrački način da ,,oplemeni“. Nije lako naći te igrače, kada su u pitanju sigurni i provereni igrači što se tiče Evrope, a neki koji su dostupni nisu igrali ovaj nivo takmičenja i u ovom trenutku bi to, možda, bio preveliki rizik jer dolazi usred sezone. Ako može da se nađe igrač koji je kvalitetan, a u isto vreme ima iskustvo igranja u Evropi, to je jedna dimenzija. Ali svi u Evropi su na tržištu, svi imaju neki problem, negde ih nešto žulja, ali ne mogu da nađu igrača. To vidimo i kod velikih klubova.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet