ABAEvroligaKošarka

Jovanović: Ovo je tim koji je sastavljen od pobednika, momaka s karakterom

Košarkaši Crvene zvezde počeli su pripreme za novu sezonu u nepotpunom sastavu, na prvom okupljanju nedostaju tri srpska reprezentativca (Ognjen Dobrić, Nemanja Nedović i Filip Petrušev), te Eron Vajt koji je dobio dozvolu kluba da se pripremama priključi sa zakašnjenjem.

Osim naših reprezentativaca svi ostali su tu. Momci dobro rade, nadam se da će povrede da nas mimoiđu, da ćemo biti zdravi, i zaista se nadam da ćemo igrati dobro i praviti dobre rezultate. Tu smo, u našoj kući – hali Aleksandar Nikolić. Imamo sve neophodne uslove za dobar rad. Iskoristićemo to maksimalno. Posle slede utakmice, ukupno sedam, dva planirana turnira, a onda gust raspored kao što znate. Moramo zato da uradimo sve što je u našoj moći da budemo spremni i odgovorimo tim zahtevima.

Mnogo promena ovog leta, mladi trener nasledio je Dejana Radonjića sa teškim zadatkom da dostigne njegove rezultate.

Nema pritiska, to je nešto što je deo ovog posla i sa čime se suočavaju i druge ekipe. Ono što nama sigurno ne ide na ruku je činjenica da imamo trojicu reprezentativaca koji su planirani da imaju ulogu u ovom timu. Njihov priključak sledi tek u drugoj polovini septembra, neće biti mnogo vremena za uigravanje, moraćemo neke stvari u hodu da radimo. Međutim, ovi momci koji su tu apsolutno imaju kvalitet i verujem da ćemo to izneti na pravi način.

Jovanović ima apsolutno poverenje u sastav koji predvodi.

To nije otrcana floskula, već zaista tako i jeste. Ovo je tim koji je sastavljen od pobednika, momaka s karakterom, koji vredno i naporno treniraju svaki dan i mi to zaista moramo da uradimo ako mislimo da budemo dobri ove sezone. A ja se nadam da čemo biti dobri.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet