ABAKošarka

Jovanović: Pred nama je mnogo rada, ali verujem u ovaj tim

Malo smušeno je počela Crvena zvezda da bi u nastavku utakmice nadigrala MZT, time je mladi trener na svom debiju u zvaničnim utakmicama upisao prvi trijumf.

Čestitam igračima na pobedi. Krenuli smo u sezonu kako smo želeli u smislu da smo upisali dva boda. Prva utakmica uvek je malo nezgodna. bili smo malo i nervozni na početku, napravili neke loše selekcije, ali je posle naš kvalitet došao do izražaja. U nekim delovima utakmice smo igrali solidno, ali vidi se da nam nedostaju povređeni igrači. Pred nama je mnogo rada, ali verujem u ovaj tim. Momci dobro treniraju, dobro se ponašaju i svaki dan napredujemo što me kao trenera izuzuetno motiviše i raduje. Vreme koje nemamo za dodatno uigravanje je problem, ali verujem da će ovo što radimo biti dobro.

Hvali Jovanović celu ekipu, čini se da sve ipak posebno raduje dobar debi Džejlena Adamsa.

Verujemo u Adamsa. Da nije tako ne bi bio sa nama. Ima svoje kvalitete, ali potrebno mu je vreme za uigravanje, kao i timu. Da se adaptira na novu ekipu, sistem igre. Prva je utakmica, videla se nervoza, velika želja. Jedan Branko Lazić se bacio na glavu, Holand sa 30 i nešto godina se bacao na zapisnički sto. To publika i ja kao trener želimo da vidimo. Imamo oscilacija, to je posledica neuigranosti jer nismo bili kompleti od početka. Kako se budu povređeni igračli priključivali i kako budemo imali više zajedničkih treninga, stvari će biti još bolje. Najbitnije je da najbolje partije pružamo kada bude bilo najpotrebnije. Raspored je gust, težak, i nadam se da ćemo izvući najbolje što možemo.

Nekoliko igrača je bilo odsutno zbog povreda, navijače najviše brinu one koje muče Nedovića i Dobrića.

Nemanja ima povredu koja je nezgodna, zahteva tretman. U fazi je treninga, ali ne radi sa ekipom i uz kontakt. To ide u dobrom smeru i prognoze se menjaju iz dana u dan. Nadam se da će uskoro biti sa ekipom. Radio je juče i danas treninge i posle pauze koju je imao zbog povrede leđa vratio se zdrav u trenažni proces i od sledećeg treninga ravnopravno konkuriše za tim. Dobrićev oporavak napreduje bolje nego što smo očekivali. Ne znam tačan datum kada će se vratiti, ali zasad je sve dobro. Nadam se da će i on uskoro biti sa nama.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet