ABAKošarka

Jovanović: Stalno ponavljam da mi svoje utakmice moramo da gradimo iz dobre odbrane

Iza Budućnosti je bio period partija koje su poljuljale veru navijača, ubedljiva pobeda nad Cedevita Olimpijom u Ljubljani je najava nečeg boljeg.

– Veoma bitna utakmica za nas posle nekih neubedljivih partija u oba takmičenja. Radim sa dobrom grupom momaka i očekivao sam da pokažu reakciju večeras. Večeras su na pravi način odigrali od prvog do poslednjeg minuta. Stalno ponavljam da mi svoje utakmice moramo da gradimo iz dobre odbrane. Ako smo tu dobri, mi smo dobri i na drugom delu terena. Nema garancije ali pre svega nam treba čvrsta odbrana sa kontrolisanim skokom, da bi igrali na drugoj strani. Bili smo strpljivi u napadu. Tražili smo najbolja rešenja, nismo uzimali teške šuteve. Ako smo i uzimali te šuteve, uzimali su ljudi koji su sposobni da daju te šuteve.

Posle dužeg vremena je Jovanovićeva ekipa bila kompletna.

– Ovo je jedna od retkih utakmica gde smo bili skoro kompletni. Bili smo više od mesec dana bez Jagodića-Kuridže. Prethodne dve utakmice je bio bez minuta jer nismo imali trening i bili smo na putu. To me raduje i radi ABA lige, ali i radi Evrokupa. Čestitam mojim momcima na utakmici koja je bila kontrolisana defanzivno celo vreme, i strpljivo igrana u napadu. Cedeviti želim puno sreće u nastavku takmičenja.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet