ABAKošarka

Jovanović: Što bi Dule rekao – ti si ono što vidiš i što pročitaš

Trener Mege u velikom intervjuu Mozzart Sportu prokomentarisao je to što ga kroz karijeru prati epitet strogo trenera.

Nema nikakvih problema između nas. Kad dreknem – znaju da je moja reakcija na sadašnjost, a ne na prošlost i budućnost. Posle toga budem ponovo super s njima. Ogolim im stvari i kažeš sve kako jeste, da oni onda nemaju šta da odgovore. Uvek im ostavim prostor da se izjasne i da kažu da nisam u pravu. Nekad ih pustim da vidim šta smatraju da je prava stvar, ali kažem da neću da preuzimam odgovornost za takve poteze i da budem saučesnik u njihovom stagniranju. Siguran sam da je put kojim ih vodim pravi i mogu da potpišem. Shvate brzo oni to.

Jovanović se osvrnuo na Acu Janjića i Duška Vujoševića, ljude koji su njega vodili kroz karijeru i čiji pristup primenjuje danas kao trener.

Oni su isprovocirali neke delove moje ličnosti i ja sam njihov produkt. Sa 23 godine sam iz Čačka došao u Beograd i upisao trenersku školu. Prvo sam radio sa Acom, koji je bio profesor, inače je moj Čačanin. Da nisam bio s njim, možda ne bih probudio u sebi toliku posvećenost i ozbiljnost. Što bi Dule rekao – ti si ono što vidiš i što pročitaš. Tako sam se i ja formirao uz njih. Sada želim da igrači u Megi gledaju moj stručni štab i na taj način da im isprovociram te delove ličnosti. Ne da budu identični kao ja, Tepić ili Avdalović – već da ozbiljno pristupe poslu kao mi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet