ABAKošarkaVESTI DANA

Jovanović: Svaka pobeda znači na polju samopouzdanja, Adams i Ilić su se oporavili

Jedan loš niz od tri uzastopna gostovanja sa kojima su se vraćali sa porazima iz Laktaša košarkaši Crvene zvezde su uspeli da prekinu, na zatvaranju petog kola AdmiralBet ABA lige savladali su Igokeu koja se i ovoga puta pokazala kao težak protivnik.

Čestitam igračima na veoma važnoj pobedi. Znali smo da na ovom terenu već nekoliko utakmica nismo odigrali dobro i slavili. Imali smo to na umu i iskoristili kao dodatni motiv. Videlo se da smo pre tri dana imali napornu utakmicu u Evroligi, ali izneli smo utakmicu do kraja protiv kvalitetnog protivnika. Našli rešenja da pobedimo. Znali smo da treba da zaustavimo njihov šut za tri poena. Imali smo problema sa pik end rolom u odbrani i to moramo da popravimo. U napadu takođe, Igokea je nezgodan protivnik, stalno menja odbranu i na neke stvari nismo dobro odgovorili. Zna se da Igokea ima dobru ekipu, trener već dugo u sistemu i znaju šta žele u odbrani i napadu i utoliko mi je draže što smo ostvarili važnu pobedu. Igokei želim svu sreću u nastakvu prvenstva. Svaka pobeda znači na polju samopouzdanja i ostvarivanja ambicija koje su jasne. Bilo je grešaka koje moramo da ispravljamo, analiziramo. Lakše je raditi i pripremati se kada se pobedi.

Dobio je Jovanović pitanje o statusima Dalibora Ilića i Džejlena Adamsa.

Dalibor Ilić je bio sa nama, počeo je da trenira i biće u konkurenciji za 12. Danas nije bio, videćemo da li će biti na sledećoj utakmici. Džejlen Adams je u Beogradu. Bio je bolestan, oporavio se, ali nije doputovao.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet