FudbalSrbija

Jovanović: Vidić bi pokazao da smo kao narod sazreli

Fudbalska Srbija čeka novog predsednika, bivši asovi su podeljeni oko toga kome daju podršku, mlađa garda nema sumnje da je pravi čovek Nemanja Vidić.

Na kandidaturu Nemanje Vidića gledam kao kolosalnu šansu za sve nas. Ako su sport i fudbal metafore društva ima li bolje šanse da kao narod i država pošaljemo poruku da smo sazreli. O njegovom fudbalskom opusu govore trofeji, priznanja i neverovatan imidž na evropskom nivou. Svima nam je poznato da je Nemanja Vidić sam po sebi fudbalski brend.

Insitira Jovanović pre svega na ljudskim kvalitetima svog bivšeg reprezentativnog kolege.

Njegov najveći plus su ljudski kvaliteti i vrednosti koje brani u privatnom životu. To su poštenje, čestitost, ozbiljnost, odgovornost, borbenost… Sa svim tim elementima smo u deficitu u našem sportskom ambijentu. On bi, nesumnjivo, doneo autoritet i integritet. To je baza oko koje se mogu rešavati svi ključni problemi. Takođe, ono što je važno je da bi konačno naše mlade generacije i igrači mogli da se indentifikuju sa istinskim fudbalskim idolom.

Popularni Lane nije zadovoljan polarizacijom koja se stvorila u javnosti.

Nisu nam potrebne podele, niti prebrojavanje. Moj dominantan utisak je nešto što me je duboko razočaralo. Utisak je da se stvara atmosfera da je jedino važno da Vidić ne bude predsednik. To mi zvuči kao logička perverzija, ili mi se tako čini. Mene kao njegovog kolegu ili navijača jedino zanima zašto se sve to radi. Zašto se vrše stravični pritisci, zašto se kombinuje da samo Vidić ne bude predsednik?

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet