FudbalSrbija

Jovanović: Vrlo dobro znam šta je Vojvodina i šta predstavlja grb Vojvodine

Nekadašnji fudbaler Vojvodine vratio se na Karađorđe pun elana i motivacije, sada sa zadatkom da rekonstruiše ekipu sa pozicije sportskog direktora.

– Ovde sam igrao više od četiri sezone, proveo sam najlepše godine svoje karijere upravo u Vojvodini i odavde sam otišao u inostranstvo, kao što će i ovi momci jednog dana. Otišao sam pre 16 godina i sada se vraćam u ulozi sportskog direktora, a tu funkciju obavljao sam šest godina u Radničkom iz Niša. Stekao sam iskustvo, napravio sam dve godine pauzu i napunio baterije za nove izazove. Sa Radničkim sam ostvario neke odlične rezultate i mnogo transfera, a to očekujem i sada u Vojvodini, jer je to ovde i nedostajalo. Posle razgovora sa Zbiljićem, nisam imao nikakvu dilemu. Predočili su nam jasan plan i siguran sam da mi možemo da odgovorimo tim zadacima, da Vojvodina bude u vrhu srpskog fudbala, da ima rezultate, ali i da završi neke velike transfere, kako bi klub mogao da funkcioniše. Raduje me što je danas ovde pored mene i Milan Rastavac, koji je bio i moj prvi trener u Radničkom. Imali smo odličnu saradnju tokom dve i po godine, napravili smo velike uspehe i posle pet godina ponovo smo zajedno. Tu je Goran Šaula, koji je i meni bio pomoćni trener u Vojvodini, imali smo i tada lepu saradnju, nadam se da ćemo i sada. Želim da čestitam i ovim mladim momcima koji su danas sa nama, na izuzetnom rezultatu na Evropskom prvenstvu. Čestitam Branetu Novakoviću koji je bio asistent u tom timu i Radovanu Krivokapiću, koji ih je odlično vodio i direktoru Grujiću koji im je omogućio uslove za dobar rad. Želimo da pojačamo struku, ne samo u prvom timu, već i šire, jer mi ovde zaista imamo mnogo talenata. Cilj je i da se samim tim i rad omladinske škole podigne na viši nivo. Već od osmog juna kada počnemo pripreme, neki od njih će biti priključeni prvom timu. Vrlo dobro znam šta je Vojvodina i šta predstavlja grb Vojvodine i siguran sam da će sa ovom pozitivnim energijom doći i naši uspesi kojima ćemo se svi radovati.

Planovi su jasni, ambicije na duže staze su da Lale budu u vrhu srpskog fudbala ali i posluju tržišno.

– Ja sam upoznat sa planom Milana Kosanovića, on je bio i moj prijatelj. Njegov plan nije bio vezan samo za omladinsku školu, već i za prvi tim i plod tog plana su i ova četiri momka koji su danas ovde sa nama. Taj njegov plan i dalje traje. Siguran sam da ćemo nastaviti sa programima koje je on započeo. Svi zajedno, i Brane Grujić i Novaković i šef struke i ja, zajedno treba da radimo na realizaciji našeg jasnog plana, na kom intenzivno radimo 15 dana. O konkretnim imenima o pojačanjima i ko bi mogao da ode, nećemo pričati danas. Nećemo mnogo da gledamo unazad, iza nas je teška sezona, u trenutnom timu sigurno da ima mnogo zanimljivih igrača, ali je izvesno i da ćemo morati da ga pojačamo. Ne može Vojvodina da bude zadovoljna sedmom mestu na tabeli. Što se tiče budžeta, mi imamo otvoren razgovor i dalje u odnosu na tržište i šta tržište nudi. Pričali smo oko nekih brojki, ali je i dalje sve otvoreno. Ono što bude potrebno za tim, na osnovu toga ćemo određivati i budžet.

Neki konkretni koraci su već učinjeni.

– Mi smo već obavili razgovore sa dvojicom naših igrača koji znaju šta je Vojvodina i koji su igrali ovde. Videćemo koliko je realno u ovom trenutku da napuste svoje klubove. Želja postoje, ali videćemo da li je moguće. Razmišljamo i o stranim igračima i imamo ih nekoliko na listi. Vojvodina je veliki klub, ali moramo je podići na taj nivo, da ozbiljniji strani igrači požele da dođu ovde. Nije samo pitanje novca, već i marketinga, srpskog fudbala i Vojvodine. Stranog igrača nije lako dovesti, ali borićemo se kao klub na sve moguće načine. Ne možemo u prvom prelaznom roku da dovedemo 10 najboljih igrača, tim se gradi kroz nekoliko prelaznih rokova i naš plan je dugoročan. Nećemo gomilati igrače, već ćemo doneti one prave, makar to sad bila dvojica ili trojica, pa na zimu još dvojicu, trojicu, pa korak po korak.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet