KošarkaMundobasket 2023

Jović: Moramo malo i mi da se spustimo

Drugo poluvreme protiv Portorika je za brigu, međutim, iz reči svih u redovima Srbije čini se da su naučili vrednu lekciju.

– Mnogo je bitno ovo. Moramo malo i mi da se spustimo, nismo poleteli, ali smo puni samopouzdanja što se vidi po nama, kako otvaramo utakmicu i pristupamo istoj bez obzira na protivnika. Dva različita poluvremena smo odigrali. Drugim poluvremenom ne možemo da budemo zadovoljni. Jednostavno, niko ovde nije došao sa belom zastavom. Svi su motivisani kada igraju protiv nas. Možda su nas previše cenili posle pobede u Beogradu u tom prvom poluvremenu kada smo ih natrčali i nametnuli svoj stil igre. Celo drugo poluvreme je bilo bez energije, pogotovo za nas koji smo mlada ekipa, jesmo nova ali smo mlada. Tražimo agresivnost kroz odbranu i to je potpuno izostalo i to ne bi trebalo da se dešava.

Ne želi Stefan Jović nikakve alibije, odbacio je konstataciju da su navodno jaki treninzi između utakmica doveli do pada u drugom poluvremenu protiv Portorikanaca.

– Nisu treninzi zahtevni, niti jaki. Ovo što između utakmica imamo to je trening oporavka koji je prvenstveno određen nekim vežbama, tonusom mišića. Nema tu zahtevnih stvari, sve što smo radili, to je to. Ovo nismo smeli da dozvolimo jer svako ko bude skautirao nas i gledao drugo poluvreme igraće na isti način.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet