ABAKošarka

Jusup: Božić je rekao da nije umoran

Zadar se oporavio od neočekivanog poraza u prošloj rundi AdmiralBet ABA lige dovoljno da se u ovoj dopiše na listu klubova koji su uzeli bodove FMP-u u Železniku.

– Ovo je za nas bila psihološki teška utakmica, jer smo izgubili od Borca pa od Cibone. Došli smo ranjeni, posle dva neočekivana poraza i nismo znali da li ćemo se oporaviti. FMP je otvorio utakmicu dobro što se tiče šuta. Znali smo da moramo ostati mirni, da moramo popraviti defanzivni skok jer neće moći zadržati takve procente. Tražio sam da igrači brzo završavaju i da ih kažnjavamo iz tranzicije. Tako smo doveli utakmicu u mirne vode i pobedili.

U ovom trenutku Zadrani su na učinku od šest pobeda i isto toliko poraza, čime je Danijel Jusup zadovoljan.

– Nama je ekipa skoro ista kao i prošle sezone. I tada smo igrali dobro, dobili Crvenu zvezdu u Beogradu. Sada smo zreliji. Idemo da dobijemo svaku utakmicu, ali se ne opterećujemo ciljevima da nešto moramo. Naša je obaveza da idemo na trijumf uvek. Zadovoljni smo za sada, nismo očekivali poraz od Borca. Neke utakmice smo dobili na strani, što nismo očekivali. Mi smo u domaćoj ligi prvi poraz doživeli sada protiv Cibone. Prvi smo, da li ćemo ostati tu, videćemo.

Luka Božić je na utakmici u Železniku odigrao svih 40 minuta i zabeležio novi tripl-dabl u aktuelnoj sezoni.

– Luka Božić je važan igrač i ja ne želim da rizikujem i da ga vadim. Pitao sam ga da li je umoran, rekao je da nije. Hteo je da odigra dobro i vrati ono što je možda propustio protiv Borca. Ovde je uvek korektna atmosfera, mislim da smo i mi bili korektni.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet