EvroligaKošarka

Kalinić: Najviše su me inspirisali Stojaković i Gurović

Nikola Kalinić u novoj sezoni će nositi dres Barselone, srpski reprezentativac je izjavio u intervju za Barseloninu televiziju kako je košarku zavoleo gledajući reprezentaciju Jugoslavije.

„Mnogo je klinaca u Srbiji krenulo sa košarkom posle Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine. Mene su lično najviše inspirisali Stojaković i Milan Gurović. Obožavao sam njihovu energiju i lakoću sa kojom su postizali poene. Pokušavam da idem njihovim putem“, počeo je Kalinić.

Kalinić smatra da je dosta napredovao kada je u pitanju napad.

„Košarka je moj alter ego. Uvek pokušavam da ostavim sve na terenu. Uživam dok igram. Ovaj sport mi je doneo mnogo toga dobro, uspomena, prijatelja, novca… Dokle god budem osećao ljubav, nastaviću da igram. Nekada sam bio igrač koji je više igrao u reketu, odrađivao sam „prljav posao“, borio sam se za skok, ali sada sam dosta napredovao kada je u pitanju napadački arsenal. Mnogo sam radio na tim detaljima, a sada mislim da sam kompletniji igrač“

Trener Barselone je Šarunas Jasikevičijus, a srpski košarkaš ima veliko poštovanje prema njemu.

„On je veliko ime u evropskoj košarci. Stvari koje je uradio kao igrač i kao trener su neverovatne. Igrao sam nekoliko puta protiv timova koje je on trenirao, razgovarali smo nekoliko puta i imamo dobar odnos. Znam da je perfekcionista i da je temperamentan, ali to je sve u službi tima“

Nakon par kavlitetnih pojačanja velika su očekivanja za narednu sezonu.

„Klub je odradio veliki posao ovog leta sa dovođenjem pojačanja. Mislim da smo oformili tim koji može da osvoji Evroligu. Imamo iskustva, ali imamo i mlade igrače pune energije“, zaključio je Kalinić.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet