EvroligaKošarka

Kalinić: Ne mogu da predvidim da li je održivo ovo što rade večiti

Mnogo je polemika u kom bi pravcu trebalo da ide Evroliga, srpski košarkaš iz redova Barselone u intervjuu za Basketballsphere je rekao da se slaže mogućim ulaskom u takmičenje klubova iz Pariza, Londona i Dubaija.

– I vrapcima na grani jasno je da bi sa Parizom, Londonom i Dubaijem to bila veoma ozbiljna liga, sa ozbiljnim tržištem. Bilo bi to 18, 19, 20 klubova, u vrhunskim gradovima, sa vrhunskim tržištima i da bi to bilo uživanje i igrati i gledati. Ide priča da Dubai nije Evropa. Ni Makabi nije Evropa, pa je tradicionalni učesnik Evrolige. Novac se tu pita, kao što je i sve drugo u pitanju i nisam protivnik svega toga.

Zadovoljan je Nikola Kalinić onim što Partizan i Crvena zvezda rade iako nije siguran koliko je to održivo na duže staze.

– Kada je reč o Partizanu i Crvenoj zvezdi, poslednjih godina rade vrhunski posao, pogon su čitavog regiona za većinu dobrih stvari koje se dešavaju, doduše i za poneku lošu, ali valjda je to nužna posledica. Da li je taj sistem održiv, ne znam. Očigledno da to sada funkcioniše, na ovaj ili onaj način. Kao i uvek, konkurencija stvara kvalitet. Jedni druge guraju. Povratkom Željka, Partizan se digao. Potpisuju se velika imena na obe strane. Gledaoci to prate i svi jedva iščekuju derbi. Ne mogu da predvidim da li je održivo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet