FudbalŠpanija

Kapelo: Sudije imaju svoj svet, koji je zatvoren za druge

Sve je više povika na one koji sede u VAR sobama u ligama petice, iskusni stručnjak je pokušao da pomogne svojim viđenjem pomenute problematike.

Možemo da provedemo dva sata pričajući i opet ne bismo stigli da kažemo sve što imamo na ovu temu. Kao prvo, većina sudija nikada nisu bili igrači, ne znaju koji pokret je potrebno napraviti u određenim situacijama. Zato mislim da bi bivši igrači morali da budu uključeni u VAR timove. Ali sudije su takve da imaju svoj svet, koji je zatvoren za druge. Poštuju druge, ali ništa više od toga. Iako često nisu u pravu.

Fabio Kapelo se u intervjuu za Marku prisetio svoja dva mandata na klupi Real Madrida, napravio paralelu sa današnjicom.

Bilo mi je čudno kada sam došao, jer sam stigao iz Milana u kojem je pobeđivanje bilo nešto najnormalnije. Brzo sam uvideo da je neophodno vratiti takav mentalitet među igrače i – uspeli smo, zbog čega sam jako ponosan. Bilo mi je drago da vidim fudbalere koji se ponovo energično bore za Real Madrid. Ista situacija bila je i drugi put, dok je danas drugačije. Kada trener dođe u Real zna da ga čekaju najbolji svetski igrači, u svlačionici se oseti njihovo samopouzdanje da su najbolji na svetu.

Oba puta se u Kraljevskom klubu zadržao samo po godinu dana iako je u oba mandata došao do šampionske titule.

Prvi put sam imao ugovor na tri godine, ali me je Berluskoni pozvao nazad u Milan i tražio sam dozvolu da odem. Moja karijera počela je sa Berluskonijem i ako sam mu bio potreban, dužan sam bio da se odazovem. Drugi put su u Realu doneli odluku i pre nego što je sezona završena. Na devet ili deset utakmica pre kraja bili smo devet bodova iza Barselone. Završili smo kao prvi, ali odluka da se angažuje novi trener već je bila doneta, tako da sam se vratio u Italiju.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet