Projekti

Karate klub Sloboda niže uspehe!

Na Školskom prvenstvu regiona u karateu, koje je održano u sportskoj hali ,,Mladost” u Atenici u organizaciji Karate saveza uže Srbije, predstavnici KK Sloboda ostvarili su zapažene rezultate.

Andrej Prtenjak zauzeo je prvo mesto u kategoriji kumite do 45 kilograma za učenike 5. i 6. razreda. U istoj kategoriji Stefan Krstić plasirao se na treće mesto. Mihailo Purić nastupio je u kategoriji kumite do 40 kilograma. Iako nije uspeo da se domogne medalje, imao je veoma dobar nastup.

FOTO: TV Lav Plus

Jedanaestogodišnji Andrej Prtenjak, još jednom je briljirao zauzevši prvo mesto u jakoj konkurenciji na školskom prvenstvu regiona. Mladi, višestruko nagrađivani karatista koji je 2019. godine postao vicešampion sveta, veruje da uvek može pružiti više. Da ostvari svoje ambicije pomažu mu treneri i  porodica.

Prednosti karatea u odnosu na druge sportove prepoznao je i Mihailo Purić. Iako ovoga puta nije uspeo da se izbori za medalju, dokazao se na brojnim drugim takmičenjima.

FOTO: TV Lav Plus

Treneri ističu da je sportska disciplina veoma važna u karateu. Treninge održavaju 3 puta nedeljno, a svaki karatista individualno radi na ispravljanju uočenih nedostataka. Od njih se mnogo očekuje, tako da je ovaj sport samo za najupornije.

Treneri karate kluba Sloboda ponose se rezultatima oko 40 karatista koji se aktivno bave ovim sportom. U specifičnim okolnostima pandemije uspevaju da odogovore svim sportskim izazovima, a trenutno se pripremaju i za nastup na Prvenstvu Srbije.

FOTO: TV Lav Plus

Karate klub Sloboda postoji više od 30 godina. Funkcioniše u prostorijama OŠ ,,Dr Dragiša Mišović”. U toku je i upis novih članova, a svi zainteresovani mogu doći na jedan od treninga koji se održavaju ponedeljkom, sredom i petkom od 19 do 20 časova.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet