FudbalŠpanija

Kazemiro: Mbape me mnogo podseća na Ronalda

Brazilac je u dresu Reala proveo nešto manje od osam sezona i osvojio ukupno 18 trofeja, Bio je svetski, evropski i španski prvak, u jednom trenutku je odlučio da je vreme za promenu i transfer u Mančester Junajted.

Osvojio sam sve. Nije da nisam imao želju da nastavim dalje, ali su mi bili potrebni novi izazovi. Nisu me pustili da odem tako lako ali želeo sam da naučim novi jezik i osetim iskustva života u drugoj zemlji. Odlučio sam da odem kada smo osvojili Ligu šampiona. Osetio sam da je moje vreme u Madridu završeno, bio sam u najboljim godinama za odlazak i hteo sam nešto novo. Odluka nije bila nimalo laka jer su me ljudi u Madridu voleli.

Postojao je jedan trenutak kada je Kazemiro posumnjao u odluku da napusti Madrid, to je momenat kada je formalno obavestio Karla Anćelotija da napušta Kraljevski klub.

Bio je petak i sve smo već dogovorili. Trebalo je da odem na trening i nedostajao je samo moj potpis. Otišao sam kod Anćelotija u kancelariju i on je već znao da odlazim. Kada sam ušao, okrenuo se i počeo da plače. Rekao mi je da ne želi da odem i da me mnogo voli. Tada sam jedini put posumnjao u odluku da napustim Real. Ali već sam dao reč Junajtedu, a to je mnogo važnije od bilo čega drugog.

Ko god da je prošao kroz Blankose zadobio je pobednički pelcer, posebno se to odnosi na generaciju koja je pet puta osvajala Ligu šampiona upravo dok je borbeni vezista bio tamo.

Teško je to objasniti. To je klub koji se transfromiše u Ligi šampiona. Imate te prelomne tačke kod Reala kao kada je Haland pogodio prečku… Ovaj klub u Ligi šampiona je nešto neverovatno. Pobede su mu u DNK. Kažu da Real samo osvaja Lige šampiona. A što ih drugi ne osvajaju kad je to tako lako? Zahtevi u Realu te ne iscrpljuju već te guraju da budeš što bolji. Takav je osećaj igrati u Realu. Pritisak svakog dana.

Pošto Kazemiro pomno prati dešavanja u Madridu, logično je da je bio upitan o najavljenom dolasku Kilijana Mbapea. U najavi novog Realovog superstara uporedio je sa Kristijanom Ronaldom sa kojim je delio teren i svlačionicu.

On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji na svetu u ovom momentu. Ima stav šampiona. Zver na terenu. Mnogo me podseća na Kristijana Ronalda. Kada je na terenu, uvek je opasnost za gol. Kristijano je bio takav jer je imao njuh za gol. Uvek vas brine da će vam dati gol. Kris je imao takve utakmice u kojima nije dobar ali vidite da će postići gol. To su veliki igrači i Mbape je takav. Nedavno protiv Barse nije imao najbolju utamicu ali je dao dva gola. Moglo je da se oseti na terenu da će postići gol.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet