FudbalSrbija

Kerkez: Uvek je bolje da boli glava od viška kvaliteta

Iza Čukaričkog je istorijska sezona, ispred njih još jedna takva u najavi, za koju su se prema ocenama šefa struke dobro pripremili.

– Pripreme su protekle u najboljem redu. Odradili smo sve što je planirano, bilo je dosta treninga, korisnih prijateljskih utakmica. Bilo je i sitnijih povreda, ali je to sve normalno. Sad se već duže poznajemo, baza igrača je ostala, to je najbitnije. Novajlije su se već lepo uklopile, lako im je bilo da se naviknu na porodičnu atmosferu u Čukaričkom. Vidim da su zadovoljni, trudimo se da im pomognemo, da bi i oni nama pomogli na terenu.

Trećeplasirani tim iz prošlog izdanja Mozzart Bet Super lige Srbije na otvaranju sezone dočekuje niški Radnički danas od 18.45.

– Uspeo sam da pogledam neke njihove mečeve sa priprema. Vidi se način na koji njihov novi trener želi da igra, šta želi da igrači rade. Dobro poznaje Super ligu, radio je već ovde, a mi u Čukaričkom svakako imamo poštovanje prema Radničkom, klubu sa velikom tradicijom. Uvek su naši mečevi zanimljivi, a Nišlije sigurno neće biti ni blizu sezoni od prošle godine. Vidi se da znaju šta rade i kad napadaju i kad se brane. Trener ima svoj sistem i svoje principe, dobro su organizovana i disciplinovana ekipa, raduje me što ćemo igrati baš protiv njih. Na nama je da iskoristimo naše prednosti, eventualno neke mane rivala. Ponavljam, Radnički je veliki klub i sigurno nam neće biti lako. Opet, znamo šta želimo, spremni smo, verujemo u svoj kvalitet. Moramo da nastavimo da radimo i da se trudimo da budemo bolji nego prošle sezone.

U ovom trenutku Dušan Kerkez na raspolaganju ima 30 igrača na koje računa za borbe na tri fronta.

– Uvek je bolje da boli glava od viška kvaliteta, nego od manjka. Sve radimo u dogovoru sa ljudima iz kluba, sa direktorima Matijaševićem i Grkinićem. Moguće je da će se desiti neki odlasci, spremni smo i na takvu situaciju. Znali smo šta nam je potrebno za Evropu, gledamo da se što pre novi igrači uklope i da budu spremni. Kvalitet imamo, vidi se to na svakom treningu. Zadovoljan sam sa ekipom, ali uvek ćemo tražiti da to bude još bolje.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet