ATPTenis

,,Kladim se da će do kraja godine Siner biti prvi“

Adrijano Panata, donedavno jedini italijanski osvajač grend slema je uveren da će na kraju ove godine Janik Siner biti na čelu ATP liste.

– Janik Siner se popeo na treće mesto na svetu, uskoro će i na drugo a smem da se kladim da će do kraja godine biti prvi. Janik to zaslužuje jer je veoma dobar, skroman pošten i pametan dečko. Janik nema limit kada je igra u pitanju. Ne interesuje ga ko je ispred njega na ATP listi jer je jasno da će pre ili kasnije biti prvi.

Iskusniji Italijan pumpa samopouzdanje mlađem, uveren da može da cilja i na domete legendarne Velike trojke.

– On treba da se poredi sa Alkarazom koji bi mogao da bude sledeći koga će preteći. Treba da se poredi sa Đokovićem, pa čak i sa Federerom i Nadalom. Siner napreduje ogromnim koracima, ali uvek uravnoteženim. U Melburnu je osvojio titulu iako nije bio favorit, u Roterdamu je bio favorit i opet je pobedio. Njegova tajna je da u najvažnijim trenucima pokazuje da ne oseća pritisak. Pred njim je tek najbolji deo. Mnogo će titula osvojiti, mnogo više od mene i to me raduje. Ima neverovatnu želju da napreduje, stalno analizira šta treba da popravi. On na pravi način uživa u sportu i demonstrira šta je profesionalizam.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet