FudbalLiga Nacija

Klop: Mislim da je Liga nacija jedna od najsmešnijih ideja u fudbalu

Prethodnih dana razvila se polemika između trenera Liverpula oko karata za finale Lige šampiona na šta je reagovao prvi čovek UEFA, Aleksandar Čeferin rekavši da je jednom od trenera finalista objasnio princip distribucije.

– Da, taj trener sam ja. Nismo razgovarali, poslao mi je poruku. Rekao sam da bi moralo da bude više karata za navijače, a onda mi je dao objašnjenje koje je kasnije rekao i u svom govoru. Šta bi to trebalo da znači? Da sam novac od Lige šampiona, 93 odsto tog novca, ide klubovima, a da UEFA dobije samo nekoliko evra? Rekao sam da je taj razgovor od onih za koje moraš da budeš malo spremniji, ali da ja ne mogu baš konstantno da budem spreman za tu vrstu razgovora, ali da svakako imam svoje mišljenje. Tako da, ok, pokušavam da vam objasnim da možda nisam znao sve detalje. Ali, u tom razgovoru sam mu rekao i da je jedan od razloga što nisam baš najbolje raspoložen kada pričam o UEFA i Liga nacija. I dalje mislim da je to jedna od najsmešnijih ideja u fudbalu. Sada ćemo svi da završimo sezonu, a onda će neki igrači koji su odigrali po 63 ili 64 utakmice za klub da odu u reprezentaciju i naguraju taj broj na 70. To je ludo jer i tako imamo veoma malo vremena kada nema turnira.

Klop smatra da bi idealno bilo da UEFA zaradi više od Lige šampiona dok bi Ligu nacija trebalo ukinuti.

– I eto, zato bi bilo dobro da onda UEFA uzme više novca od Lige šampiona i izbaci Ligu nacija. To bi bilo neko rešenje, a bilo bi i više ulaznica za obične ljude. To je moje lično mišljenje. Čitam o tome stalno, ali možda nemam sve informacije, ali svakako imam svoje mišljenje.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet