EngleskaFudbal

Klop: Sve je stvar samopouzdanja

U teškoj situaciji je Liverpul ali se ne odustaje od ambicija, barem u Premijer ligi gde se nadaju da će uhvatiti poslednji voz u borbi za Ligu šampiona.

Odsad nadalje svaki meč za Liverpul je kvalifikacionog karaktera. Ne bismo smeli da tretiramo susret sa Vulverhemptonom kao da smo već spakovali tri boda u džep. Na kraju krajeva, niko me ne pita možemo li da se plasiramo u Ligu Evrope. Liverpul je… Evropa! Od izuzetne je važnosti da se kvalifikujemo za Ligu šampiona. Uvek je bitno, samo što će se ove sezone odlučiti tek na kraju. Da bismo bili u konkurenciji moramo da osvajamo bodove.

Težak poraz od Reala objasnio je Klop kroz metaforu.

Nedavno sam ogrebao moj automobil. Od tog dana vozim okolnim ulicama mnogo opreznije, držim obe ruke na volanu i oči su mi širom otvorene. A već 37 godina imam vozačku dozvolu i nikad nisam imao nezgodu.. Sve je stvar samopouzdanja.

Pozitivno je to što se određeni kadrovski problemi rešavaju uskoro.

Moramo da napravimo neke rokade i to ćemo uraditi. Ibrahima Konate je blizu povratka, ali je odradio samo dva treninga posle duge pauze. Nije baš logično da se posle dugog odsustva tek tako vratite na teren i zaigrate normalno. Isti je slučaj bio ranije sa Virdžilom van Dajkom. Svi misle da je Holanđanin robot. Odigrao je veliki broju utakmica tokom 2022, svaki meč na Mundijalu, povređivao se, vraćao, igrao…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet