MuškaOdbojka

Kolaković: Biće teško preživeti ovaj poraz

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre je za srpske odbojkaše razočaravajuće otpočeo, Turska ih je nadigrala i u startu udaljila od cilja.

Težak poraz za nas na otvaranju kvalifikacija. Uopšte nije delovalo da ćemo ovako važan meč protiv Turske odigrati u kontraritmu. Nedostajalo je svega, pa čak i naše prepoznatljive energije. Ušli smo veoma mlako u sve ovo, u prvom setu smo propustili nekoliko šansi za kontranapad. Mislili smo da smo se vratili u drugom periodu, ali to je bio samo privid. Turci su igrali veoma dobro.

Ne krije Igor Kolaković da je pogođen ovakvim izdanjem, poraz kao poraz može se nadoknaditi, ali ne sa ovakvom igrom.

Mi u elementu servisa nismo uradili gotovo ništa, na prijemu smo bili vrlo uzdržani. Kao plod svega toga došle su greške koje smo pravili naročito u napadu. Mnogo mi je žao što smo ovako počeli. Mislim da niko od nas nije očekivao – ne zbog poraza, nego zbog načina na koji smo igrali. Jednostavno, neka naša upornost nije došla do izražaja. Iako smo želeli i borili se, bili smo za razliku od Turaka, mnogo neprecizni.

Nešto manje je od 24 sata do druge utakmice, sutra ujutru po našem vremenu drugi protivnik u Tokiju će biti Tunis.

Biće teško preživeti ovaj poraz, jer nam je veoma važan. Međutim, utakmica sa Tunisom je sutra, moramo da mislimo već na sledećeg protivnika. Sigurno da je svaka pobeda lek za poraz, tako da moramo sutra da pobedimo ako želimo da se vratimo u ritam ovog turnira.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet