MuškaOdbojka

Kolaković: Imamo svoje ciljeve, snove…

Nešto manje od mesec dana ostalo je do početka Lige nacija. Deo srpske reprezentacije okupio se pred pripreme, ostali će se priključivati u zavisnosti od toga kada im se završe klupske sezone, što je od početka bio plan.

Plan je da se ponovo okupljamo u etapama, zavisno od toga kad ko završi sezonu. Neki igrači još igraju. U suštini mislim da ćemo se okupiti do 1. maja svi. Ruski klubovi su izašli u susret našim odbojkašima da ne igraju poslednji turnir za plasman. Mislim na Uroša Kovačevića, Petra Krsmanovića i Marka Ivovića. Ostali će sigurno doći pre toga, tako da ćemo sa te strane imati dobru situaciju. Uglavnom su svi zdravi. Plan je da boravimo u Beogradu do 10. maja, kad odlazimo u Italiju na turnir koji se završava 13. Igraćemo dva meča sa Italijom i posle verovatno sa Argentinom. Liga nacija za nas počinje 22. maja. Mi ćemo 19. na put za Brazil.

Svi se nadamo da ćemo i mušku odbojkašku selekciju gledati na Olimpijskim igrama u Parizu. Zadatak nije lak, ali nema predaje, Igor Kolaković i njegovi igrači daće sve od sebe da u 12 utakmica izbore vizu za događaj godine.

Ovo takmičenje nam je poslednja šansa – 12 velikih utakmica za nas. Imamo svoje ciljeve, snove… Znam da nam je Kuba za petama, takođe Iran, Holandija i Turska. I oni imaju svoje ambicije. Kubi će se pridružiti čak neki igrači koji ranije nisu igrali. Veliki je ulog – Olimpijske igre. Nadam se da ćemo se u sledećih mesec dana dovoljno osvežiti i spremiti za ono što je pred nama.

Odbojkaška Srbija 12 godina čeka na ovo takmičenje, selektor priznaje da pritisak postoji, ali ga i vidi kao nešto normalno.

Naša želja je svakako da se ova generacija plasira na Olimpijske igre. Oni su to zaslužili svojim rezultatima, igrama u prethodnom periodu… Propustili smo dva olimpijska ciklusa, da se pojavimo na Igrama. Bez pritiska je teško igrati, sigurno da postoji. Naša velika želja je da se nađemo na Olimpijskim igrama, ali i obaveza.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet