MuškaOdbojka

Kolaković: Moramo da sačuvamo ovu atmosferu, a ona se čuva najbolje pobedama

Turnir Lige nacija odigran u Sofiji naša odbojkaška reprezentacija zatvorila je pobedom nad Australijom i u dobrom raspoloženju se vraća u Srbiju.

Bili smo pod pritiskom, znali smo da moramo da pobedimo. Za razliku od Kanade, ušli smo sa dobrom energijom i motivacijom u meč. Nismo čekali da vidimo kako će protivnik da reaguje, nego smo gledali kako ćemo mi da odigramo. Imali smo veliki hendikep zato što Peković nije mogao da igra. Ali, istrpeli smo Koprivicu. Naročito smo bili dobri na prijemu servisa. Mogli smo da igramo našu igru, posle se nadovezala i odbrana i blok. Možemo da budemo srećni što završavamo ovaj turnir pobedom, sad imamo nedelju dana da se spremamo za Gdnjsk. Važno da smo sačuvali igrače, da se niko nije povredio, pogledajte šta se sa Brazilom događa… A verovatno će i sa ostalim timovima koji forsiraju da igraju sa jednom šestorkom. Tako da možemo da budemo zadovoljni.

Slovenija, Italija, Kina i Iran biće protivnici u Poljskoj.

Ako govorimo o plasmanu u četvrtfinale svaka sledeća utakmica je kvalifikacioni. Ako budemo pobeđivali na naredne četiri, trebalo bi da se nađemo na fajnal-ejtu. Ali, moramo da mislimo na tim, na Svetsko prvenstvo i da sačuvamo ovu atmosferu, a ona se čuva najbolje pobedama. To je otprilike neki naš cilj.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet