MuškaOdbojka

Kolaković: Ne znam odakle Atanasijević crpi energiju

Pobeda nad Kanadom u Ligi nacija pogurala je srpsku odbojkašku reprezentaciju ka Olimpijskim igrama. Novi bodovi daju našoj selekciji lepu prednost u odnosu na konkurente pred odlučujući vikend ovog takmičenja.

Mislim da smo ostvarili sjajnu pobedu u prepunoj dvorani. Pre utakmice sam rekao momcima da smo u Argentini vežbali da igramo pred punom dvoranom – odigrali smo dve prijateljske utakmice pred 5.000 ljudi. Izgleda da se sve poklopilo – bili smo jako motivisani, jako strpljivi i mislim da smo bili i hrabri kad je bilo najpotrebnije. Doduše, opet smo ušli u meč sa dozom mekoće, ali kako je meč odmicao, mislim da se sve složilo kako treba. Kanada je sjajan tim, dan ranije su vrlo lagano pobedili SAD sa 3-1. Igraju odlično tokom čitave Liga nacija. Ovo je važna pobeda i za samopouzdanje svih nas i za bodovni saldo. Smatram da je sad konačno jasno da će konačni turnir u Sloveniji odlučivati ko će otići na Olimpijske igre.

Sipa pohvale Igor Kolaković, morao je i da izdvoje neke igrače koji su izašli iz povreda ili su se potpuno navikli na novu ulogu. Odbojkaši se sada vraćaju za Beograd gde će trenirati sedam dana pred put u Sloveniju.

Protiv Kanade smo u timu imali i kapitena Uroša Kovačevića, koji je i svojim iskustvom i kvalitetom dao doprinos pobedi, naročito u ključnim trenucima. Imali smo i Kujudžića, koji je zbog povrede ramena pomalo bio i po strani. Međutim, sada je pokazao svoj talenat i svoj kvalitet. Luburić već neko vreme nosi sve ovo, ali ne mogu nikako da zaboravim Batu Atanasijevića – ne znam odakle taj momak crpi svoju energiju. Uvek uđe na teren s istim žarom i tako unosi preokret, bez obzira na rezultat. Mislim da bih preterao ako bih spominjao sve igrače, ali bitno je da smo svi zajedno napravili korak ka onome što nas interesuje, a to je da se vratimo u Beograd i da u narednih sedam dana treniramo i mentalno i fizički spremamo za turnir u Ljubljani.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet