MuškaOdbojka

Kolaković: Niko nas ne ubraja u osam favorita, to može da bude motiv

Srpski odbojkaši otputovali su u Poljsku gde ih očekuje Svetsko prvenstvo, 14 naših predstavnika odlaze tamo bez da ih javnost vidi u krugu favorita za tron.

– Ako pogledamo sve prognoze koje se vrte po medijima i društvenim mrežama, niko nas ne ubraja u osam favorita, iako čak ni Rusija nije tu. To je možda činjenica, ali može da bude veliki motiv za sve nas da u datim okolnostima i na ovakvom prvenstvu pokažemo da Srbija pripada svetskom vrhu, iako smo trenutno 11. na svetskoj rang listi. Naša očekivanja su svakako velika, jer smo se teško i strpljivo pripremali za ovaj šampionat. Nismo predugo, zato što je kalendar takmičenja takav kakav jeste… Iza nas je dobar period rada, i u Beogradu i na Kopaoniku. Na prijateljskim utakmicama smo mogli da posložimo stvari i da vidimo gde se trenutno nalazimo.

Prvi protivnik našoj selekciji je Ukrajina sa kojom će Srbija odmeriti snage za tri dana.

– Idemo od prve utakmice. Svakako je Ukrajina težak protivnik već na startu. Rival koji je zadavao mnogo problema Srbiji u prethodnom periodu na evropskim prvenstvima. U pripremnom periodu su igrali veoma dobro. Prvo ćemo se na taj meč koncentrisati, a onda idemo utakmicu po utakmicu. Eliminacije su posle grupe, tako da će biti veoma zanimljiv šampionat. Ima mnogo favorita, kao što sam rekao – nema nas među prvih osam, ali ćemo dati sve od sebe da budemo tamo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet